Odunpazarı Belediyesi kış mevsiminde kar yağışının ve soğuk hava sonucu oluşan buzlanmaya karşı önlemlerini aldı. Kış mevsiminde sorun yaşamamak için Odunpazarı Belediyesi’nde özel karla mücadele ekibi kuruldu.
 
Oluşturulan karla mücadele ekibi ile bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Esas olan tedbirli olmamız. Kar yağar ya da yağmaz fakat biz hazırlıklı olursak oluşabilecek sıkıntıları aşabiliriz. Görüldüğü üzere Odunpazarı Belediyesi bu işe hazır. Eskişehirlilere iyi hizmet etmek bizim temel görevimiz. Şu anda teknik anlamda ve insan gücü olarak bu işe hazırız. Sizlere kolay gelsin diliyorum. Bu sene Odunpazarı sıkıntı yaşamadan bir kış geçirirse bunda katkımız olacaktır” dedi.
 
3 vardiya halinde 24 saat kesintisiz bir şekilde hizmet verecek Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Karla Mücadele ekibinde, 5 kar küreme ve tuzlama aracı, 2 adet loder yükleyici, 5 Beko Loder, 6 Bobcat, 2 Greyder, 11 kamyon olmak üzere toplam 31 araçtan oluşuyor. 65 personelle 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan Karla Mücadele ekibi ihtiyaç duyulduğu her an vatandaşın yanında olabilecek.
 
Odunpazarı Belediyesi’nin stoklarında 550 ton tuz olduğunu belirten yetkililer, karla mücadelede ilk olarak, okul, hastane, huzurevi, otobüs yolları, kamu kurum ve kuruluşların yolları, alışveriş merkezleri ve acil hastaların nakledilmesi gereken yolların açılacağını ifade etti.
 
Gelen şikâyetleri değerlendirme altına alacak olan Odunpazarı Belediyesi’ne ulaşmak isteyen vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi Halk Masası’na; 444 26 00, Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden 213 30 30 no’lu telefonlar aracılığı ile destek isteyebilecekler.
 
Vatandaşlar ayrıca Odunpazarı Belediyesi’nin, Facebook/odunpazaribelediyesi, Twitter, Tumblr, Instagram/odunpazari sosyal medya hesaplarından da şikâyetlerini bildirebilecekler.
 
Editör: TE Bilişim