Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Sekreterliği, Odunpazarı Kent Konseyine devredildi. 
4 yıldır Konak Kent Konseyi tarafından sürdürülen genel sekterlik görevini üstlenen Odunpazarı Kent Konseyi, bundan sonraki süreçte tüm Türkiye'deki kent konseyleri arasındaki iletişimi sağlayacak. 
Yerel seçimler sonrası ilk toplantısını Odunpazarı'nda gerçekleştiren Türkiye Kent Konseyleri Platformu yetkilileri, toplantı sonrası hazırlanan sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştı.
14. ODUNPAZARI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ                                              
Genel Kurulumuz,
 TKKP’ nin deneyimlerinin ışığında, önümüzdeki dönem kent konseyi çalışmalarını sonuç odaklı ve eylemselliği ön plana çıkartan ilkelerle yürütmeyi kararlaştırmıştır.
 TKKP’ nun Nilüfer’ de yapılan 4. Genel Kurulu’ nda hazırlanan “Kent Konseyleri Yönetmeliğinde değişiklik önerisi İçişleri Bakanlığı’ na sunulmuş ancak herhangi bir sonuç alınamamıştır. Yönetmeliğin yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için İçişleri Bakanlığı ve kamuoyu nezdinde çalışmalar yapılması ve Bandırma Kent Konseyi ev sahipliğinde yapılacak olan 15. Genel Kurul’ a bu amaçla Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ nden bir yetkilinin katılımının sağlanması;
Bu çalışmaların yürütilmesi için TKKP Geçici Yürütme Kurulu’ nun görevlendirilmesi kararlaştırılmıştır.
 Yerel seçimlerden sonraki süreçlerde kent konseylerinin yürütme kurullarının oluşumunda katılım ve demokratik karar alma ruhuna aykırı atama ve genel kurullara müdahale sorunuyla karşılaşılmıştır.Bu sorunun en çarpıcı örneklerinden biri olan Samsun- Atakum Kent Konseyi’ nin yaşadığı anti- demokratik sürece tepki olarak TKKP ekte yer alan “Kent Konseyleri Amaç ve İlkeler Deklarasyonu” nu yayınlanmıştır.
 Ortadoğu’ da yaşanan, özellikle kadın ve çocukların mağdur edildiği katliam, şiddet ve yurtlarını terk etmeyi kapsayan insanlık dramının dinsel ve mezhepsel, ırksal ayrışmaları körükleyen politikalar sonucu olduğunu düşünmekteyiz. Bu insanlık dramının baş aktörü İŞİD çetelerini ve terörünü lanetliyoruz.
TKKP olarak bölgede yaşanan trajediye sessiz kalmayacağımızı, savaş ve baskılar sebebiyle ülkemize göç etmek zorunda bıraktırılan kardeşlerimize yapılan provokasyon ve saldırılara izin vermeyeceğimizi;
Göç nedeniyle temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TKKP üyelerinin düzenlediği kampanyaları desteklediğimizi ve ülke çapında yaygın hale getirilmesini önerdiğimizi bildiririz.
 TKKP’ nin 15. Genel Kurulu’nun 4 ay sonra Bandırma Kent Konseyi’ nin ev sahipliğinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Editör: TE Bilişim