Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Odunpazarı Uluslararası Cam Festivalinin açılış töreni gerçekleştirildi. 26-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde bu yıl, Alexis Silk, Josya Caecillia Schepman ve Simone Fezer isimli cam sanatçıları yer alıyor.

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 4 ana festival yaptıklarını söyleyerek, “Örgütlü bir şekilde ahşap festivali, seramik çalıştayı, lületaşı festivali ve cam festivali gerçekleştirdiğimiz festivallerimiz. Hem Eskişehir turizmi açısından hem Eskişehirli sanatçıların gelişimi açısından önemli bir festival zinciri. Odunpazarı demokrasinin de barışın da sanatın da merkezidir” diye konuştu.

CAM BÜYÜLÜ BİR OLAY

Daha sonra söz alan cam sanatçısı Ekrem ÖzeN, “Cam büyülü bir olay. Cam yolculuğu Mezopotamya’da başlıyor, ardından Anadolu'ya uğruyor. Eskişehir de camın önemli merkezlerinden biri. Buradan Avrupa ve Amerika ve diğer ülkelere gidiyor. Bu ülkeler sahip çıkıp okullar açıp geliştiriyorlar. Bizde de son yıllarda Odunpazarı Belediyesi gibi kurumlar cam sanatına destek veriyor. Uluslararası cam festivali yapıyoruz ama buna ulusal sözcüğünü de katmak istiyoruz. Genç sanatçılarımız yetişiyor” dedi. Özen, desteklerinden dolayı Başkan Kurt’a teşekkür etti.

İSTİFÇİ’NİN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Özen’in ardından söz alan Fotoğraf Sanatçısı Kadir İstifci, 2017 yılında gerçekleşen cam festivalinde çektiği fotoğrafların sergisinin Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesinde sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tanaçan’ın kendisi için çok özel ve önemli olduğunu söyleyen İstifçi, “Bugün benim için önemli bir gün. İlk siyah beyaz fotoğraf baskımı aldığım ilk renkli baskımı aldığım, ilk ödülünü aldığım fotoğrafımı çıkarttığım ve ilk ödülümü elinden aldığım ustamın adını taşıyan müzede sergimi açmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Başkan Kurt’a da teşekkür eden İstifçi, “Kazım Başkan Eskişehir'in müzeler kenti haline getirdi. Bizlere bu mekanları kazandırması kentimizin yaşanabilir seviyesini arttırdığı için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

CAMIN BÜYÜLÜ DÜNYASINA YOLCULUK YAPTILAR

Konuşmaların ardından İstifçi’nin 2017 yılında gerçekleşen 5. Uluslar arası Cam Festivalinde çektiği fotoğrafların yer aldığı serginin açılış töreni yapıldı. Başkan Kurt ve beraberindekiler sergide yer alan eserleri inceledi. Ardından cam atölyelerine geçen katılımcılar, cam ustalarının eserlerini ortaya koyuşunu izleme imkanı buldu.

30 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek olan festivalin kapanışı aynı gün saat 17.00’de Çağdaş Sanatlar Galerisinde gerçekleşecek sergi ile sona erecek.

Editör: TE Bilişim