Mülkiyeti Devler Su İşleri’ne (DSİ) ait olan ve 2010 yılında piknik alanı olarak 5 yıllığına Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilen Şehr-i Derya Parkı, Odunpazarı Belediyesi’nin sorumluluğundan alındı.

DSİ, Odunpazarı Belediyesi’nden Şehri Derya Parkı’nı boşaltmasını istedi. Odunpazarı Belediyesi bunun üzerine Şehri Derya Parkı’nda tahliye işlemleri başlattı. Ekipler, piknik alanındaki Odunpazarı Belediyesine ait taşınabilir belediye mallarını sökerek kamyonlara taşıdı. Tahliye çalışmalarının devam ettiği Şehri Derya Parkı’na giden Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, çalışmaları yerinde inceledi.

Şehri Derya Parkı’nın Odunpazarı Belediyesi sorumluluğundan alınmasının Eskişehirliler için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “İnsanlar buradan ücretsiz olarak faydalanıyorlardı. Piknik yapıyor, gölette tekne turuna çıkıyorlardı. Umarım, Şehri Derya Parkı bundan sonra da amacına uygun olarak kullanılır” dedi. 

Yetkililer, tahliye işlemleri bitene kadar Şehri Derya Parkı’ndaki sulama ve bakım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim