Odunpazarı Belediye Meclisi ise Kazım Kurt başkanlığında yapıldı. Toplantıda AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı’nın verdiği gündem dışı önerge tartışma yarattı.

Toplantıya, AKP’li Meclis Üyesi Yapıcı’nın işleyiş usulüyle ilgili verdiği önerisi damga vurdu. Yapıcı, gündem maddelerinin daha ayrıntılı bir şekilde görüşülmesi gerektiğini söyledi. Yapıcı,  “ Kanun diyor ki belediye meclis toplantıları her ayın ilk haftası önceden kararlaştırıldığı günde toplanır.  Meclis resmi tatile rastlayan günlerde çalışmasına ara verebilir.  Dilerse de resmi tatillerde çalışmaya devam eder.                 Yani biz her ayın ilk haftası toplantımızı başlatıp iki günse ya da üç günse ara vermeden tamamlamamız gerekiyor.  Gördüğüm kadarıyla biz ara vererek toplanıyoruz.  İlk toplantımızı yapıyoruz. Daha sonra meclise ara veriyoruz, 3’üncü ya da 5’inci gün toplanıyoruz.  Diyelim bize gündemi verdiniz ilgili komisyonlara havale edildi.  Komisyonlarda tartışılırken kamuoyuyla da paylaşılır. Vatandaşın bilmesi gereken konular haberleri olmadan da komisyondan geçebiliyor.  Böylece raporlarımız daha sağlıklı bir şekilde geçer ve bir dahaki ay komisyon raporları daha sağlıklı bir şekilde görüşülür” dedi.

 Yapıcı’nın bu önerisine ise CHP Grubu karşı çıktı. CHP’li İbrahim Arslan, yasanın doğru yorumlanması gerektiğini belirterek,  bütün belediyelerde toplantı usulünün bu şekilde gerçekleştiğini kaydetti. Arslan, “  Âdem Kara geçen mecliste üyeydi. 5 yıl boyunca bu uygulama yapıldı. Şimdi vahiy mi geldi de usule karşı çıkıyor anlam veremedim” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Erdal Caferoğlu’da beş gün boyunca meclis devam ettiği takdirde komisyonlardan sonuç çıkmayacağını belirtti.

ODUNPAZARI’NA BEŞ YENİ MÜDÜRLÜK

Ayrıca toplantıda Odunpazarı Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile mahalli idari birlikleri norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmelik gereğince belediyeye yeni hizmet birimlerinin kurulması ile ilgili madde ilgili komisyona havale edildi.     Madde komisyondan geçerse Odunpazarı Belediyesi’ne Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Etüt ve Proje Müdürlüğü ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğü kurulacak.

  Meclis toplantısında Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Odunpazarı Belediyesi’ni genel kurulda temsil etmek üzere doğal üye Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt dışında meclis üyelerinden Bekir Sıtkı Saraç (Asil) ve İnci Erol (Yedek) üye olarak seçildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Taşbaşı Vergi Dairesi Müdürlüğünün yazısına istinaden taşınmazların değer tespiti ve satış komisyonunda görev yapmak üzere Mehmet Uzun (Asil), Aydın Ünlüce (Yedek) üye olarak seçildi.

 

ŞENOL DURUR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Odunpazarı Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantılarının 11. Birleşim 1’inci oturumunun bitmesinin ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt İçişleri Bakanlığınca Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne Şenol Durur’un atandığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim