Odunpazarı Belediye Meclisi’nin 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Başkan Kurt, “Çok yakında Odunpazarı Belediyesi’ne önümüzdeki 50 yılı karşılayacak bir bina yapacağız” dedi.

Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis toplantılarının 21'inci birleşim 1’inci oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Tek maddenin görüşüldüğü meclis toplantısının başında konuşma yapan Başkan Kurt; “Bingöl’de şehit olan polislerimiz ve İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalanan askeri helikopterin yaptığı kaza sonucu şehit olan 4 askerimize Allahtan rahmet ve saygı değer ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. Başkan Kurt’un konuşmasının ardından Odunpazarı Belediyesi 2015 yılı mali bütçesi görüşüldü. Okunan komisyon raporunun ardından oylamaya sunulan 170 milyon TL’lik bütçe CHP ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oyu ve AKP’li meclis üyelerinin red oyu vermesi sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

YAPICI İTİRAZ GEREKÇELERİNİ ANLATTI

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı red oyu verme gerekçesini şöyle aktardı: “Sosyal belediyecilik ile bağdaşmayan satışlarımız var, bu konuda daha dikkatli olunmasını satılan yerlerden elde edilen gelirin belediyenin işlerinde kullanılmasını talep ediyorum. Burada iktidar ve muhalefet yok hepimiz odunpazarı meclis üyesiyiz. 170 milyon bütçenin yalnızca 55 milyonu yatırımlara ayrılmıştır, bu rakam düşüktür. 63 faaliyetin 40’tan fazlası organizasyon, tanıtım, reklam faaliyetlerinden oluşuyor. Bu kabul edilecek bir durum değil. Toplanıp toplanıp dağılmanın kime ne faydası var? Eğitime ayrılmış bir ödenek ya da programlanan bir faaliyet yok.”

ARSLAN CEVAP VERDİ

Yapıcı’dan sonra söz alan CHP Grup Başkan vekili İbrahim Arslan, “Geçtiğimiz 5 yılda yapılan satışların toplamı 22 milyon liradır. İhtiyaç duyulmayan şeyler satılmıştır. 55 milyon lira bütçenin yüzde 38’idir. 2014 yılında bunun oranı yüzde 29’du. 38 mi büyük yoksa 29 mu?  Bizim bütçede 2.5 milyon lira hediyelik eşyaya, 1,5 milyon lira yemeğe harcanmayacak” dedi.

ENKAZ EDEBİYATI YAKIŞMAZ

Son olarak söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise şunları kaydetti: “Geçmiş dönemle karşılaştırma yapmak istemiyorum, enkaz edebiyatı bize yakışmaz. Bu bütçe yatırımcı ve üretken bir belediyenin bütçesidir. Satışlarla ilgili olarak da inşallah bir 5 yıl sonra Odunpazarı Belediyesi’nin har vurup harman savurmadığnı göreceğiz. Bazı satışlar zorunluluktan gerçekleşti, şuyulu arazilerin vatandaşlar tarafından satın alınması için çalışmalar yapacağız.”

50 YILIN BELEDİYE BİNASI

Kiralık gayrimekuller yerine yenilerini yaparak kira bedelini azaltmanın temel hedefleri olduğunu belirten Kurt, “Çok yakında Odunpazarı Belediyesi’ne önümüzdeki 50 yılını geçireceği bir bina yapacağız. Kültür sanat faaliyetlerini arttırmak istiyoruz. Dünyaya sunacağımız tanıtacağımız daha çok değerimiz var, en kısa zamanda Yunus Emre ile ilgili bir kültür merkezi kurup tanıtımını dünyaya yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim