Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin, infazları süresinde yerine getirilecek olan, iş ve işlemlere ilişkin ‘Denetimli Serbestlik’ protokolü imzalandı.

Odunpazarı Belediyesinde düzenlenen protokol törenine Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol katıldı.

KAMU YARARI VURGUSU

İmza töreninde yaptığı açıklamada “Kamu yararının olduğu her şeyin altına imzamı atarım” diyen Başkan Kurt: “ Protokolün hem bize hem çeşitli suçlardan hüküm giyerek, kamu yararına çalışarak cezalarını dolduracak olan hükümlülerimize katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

İYİ İNSAN İYİ TOPLUM

Amaçlarının, şüpheli, sanık ve hükümlülerin kendileriyle ve toplumla barışık bireyler olmasını ve iyi bir insan iyi bir toplum oluşmasına katı sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Kurt, bu konuda kurumlararası işbirliğine her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol’da yaptığı açıklamada: “Hükümlülerin, son bir yılı, özellikle şartlı tahliyelerine bir yıl kala denetimli ve serbestlikten yararlanıp dışarıda kamuya faydalı veya hakim ne yönde karara verdi ise o yönde çalıştırılması amaç ediliyor. Bu kapsamda Odunpazarı Belediyesi ile bu hükümlülerin kamuda çalıştırılması amacıyla bir protokol imzaladık. İnşallah kurumlara ve hükümlü arkadaşlara faydalı olur bu çalışmamız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim