DİĞER FOTOĞRAFLAR VE GÖRÜNTÜ HABERİN SONUNDA 
1 Mayıs İşçi Bayramı Eskişehir’de iki ayrı alanda kutlandı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Eczacılar Odası tarafından Odunpazarı Meydanı’nda ki ‘İşçi Bayramı’ coşkuyla kutlandı.

İlginin büyük olacağını düşünen 1 Mayıs Tertip Komitesi sahneyi Kurşunlu Külliyesi önüne kurdu. İşçilerin, emekçilerin ve halkın büyük ilgi gösterdiği  bayram nedeniyle Odunpazarı Meydanı doldu taştı.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak,  “Yağmaya ve talana, yoksulluğa ve yolsuzluğa, iş kazalarında ölümlere, vahşi sömürüye hayır diyenler, 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günümüz kutlu olsun” diye seslendi.

1 Mayıs’ın mücadele günü olduğunu vurgulayan Kavak, 1 Mayıs’ın işçilerin sorunlarını ülkenin temel sorunlarıyla birlikte gündeme getirdiği ve ülkenin gündemine müdahale ettiği günler olduğunu söyledi.

2014 1 Mayıs’ında işçi sınıfının gündeminin, katilliği, hırsızlığı ve işçi düşmanlığı tescillenmiş siyasi iktidara karşı direnişi büyütmek olduğunu vurgulayan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, “ En başta o güzel çocuğumuza, 19 yaşında aramızdan aldıkları o delikanlıya, Ali İsmail’e karşı sorumluluğumuzdur. Bu 1 Mayıs kürsüsünden işçiler olarak ona söz veriyoruz. Adalet yerini buluna kadar ,  onun ölümünden sorumlu olanlar adalet karşısına çıkıp cezalarını çekene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Tarih boyunca emekçiler, baskı rejimlerine karşı direnme hakkını kullandıklarını dile getiren Kavak şunları söyledi:

“Ülke taşeron cumhuriyetine döndürülürken; iş cinayetlerinde her gün ortalama 3 kardeşimizi kurban veriyorken, sınıfın büyük bölümü sefalet ücretleriyle çalışıyorken, bu yüzden borç batağında boğuluyor. Barınmadan ulaşıma eğitimden sağlığa her alanda patronlar haklarımıza göz dikmişken; kentlerimiz yağmalanıyorken; örgütlenme hakkımız hukuk dışı yollarla gasp ediliyorken ve bu hırsızlık düzeni şiddet ile zor ile hile ile hurda ile korunuyorken işçi sınıfının payına düşen meydanlara çıkmaktır.

İşçi simsarlığı sevdasından vazgeçin. İşçilerin kiralanır bir mal haline getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Sömürüyü derinleştirme amacıyla esneklik dayatmasından vazgeçin. İşçilerin daha fazla yoğun, daha fazla güvencesiz çalıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Mücadele, eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi için ülkenin tüm medyalarında sokaklardayız. Sokaklarda yeşeren özgürlük filizleri, işçi sınıfının emeğiyle boy verecektir.”

Konuşmadan sonra ünlü sanatçı İlkay Akkaya’a bir konser verdi. Binlerce işçi, emekçi, emekli ve vatandaş Akkaya’nın türkülerine eşlik etti. Odunpazarı Meydanı’ndaki mitingi CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer’de katıldı.  1 Mayıs Tertip Komitesi ‘Bayram kutlamasına maddi ve manevi destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt”a teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim