Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Mavi Radyo'da gündem ve projelerle ilgili soruları yanıtladı.

Kurt, " Katılımcı ve şeffaf belediye için biz yolumuza devam edeceğiz. Odunpazarı'nın Kararlarını önümüzdeki yıl 1000 kişi ile 5 yılda 5 bin kişi ile karar alıcı olmalıyız. Bunu yapamazsak başarısız oluruz."

 

Kültür turizm her alanda hızlandıklarını belirten Kurt, "Sokak sineması bizim için önemliydi. Binlerce kişiye mahallelerinde sinema izlettirmenin keyfini sağladık.

   Spor camiasına desteklerimiz oluyor. Halk müziği ve sanat müziğinde büyük adımlar attık."

2019 yılı stratejik planı Odunpazarlılar ile hazırladıklarını kaydeden Kurt, "Göreve geldikten sonra 6 ay içinde stratejik plan yapmamız gerekiyordu. Gelecek beş yılı planlanacak projyi sendikalar, örgütler, dernekler müftülük, üniversiteler meb, müftülük, üniversiteler ile birlikte hazırladık. Yaklaşık 800 kişi katıldı.  2019'a kadar nasıl bir Odunpazarı istediklerini söylediler bizde hazırladık. Katılımcı ve şeffaf belediye için biz yolumuza devam edeceğiz. Odunpazarı'nın Kararlarını önümüzdeki yıl 1000 kişi ile karar almalıyız. 5 yılda 5 bin kişi ile karar alıcı olmalıyız. Bunu yapamazsak başarısız oluruz."

 

Mart ayında başlayacak ağaç festivali hakkında bilgi veren Kurt, ağaç festivalinin dünyada 3. sü Odunpazarı'nda uygulanacak. Tayvan ve Çin'de yapılmış. Tercih yapılırken gezip gördüler. Değerlendirme sonucunda Odunpazarı çıktı. Bizim kadromuz buna hazır. En iyi şekilde Eskişehiri tanıtmamız lazım. 60 ülkeden 300 sanatçı gelecek"

 

UYUŞTURUCU İÇİN DEV PROJE

  Türkiye Barolar Bilirliği'nin Alo Hayat Ağacı Projesi hakkında bilgi veren Kurt, "Bu projeyi Eskişehir Barosu ile birlikte yürüteceğiz.   Bir ekip kurulacak. Avukat arkadaşlarımız gelen sorunları dinleyecek ve gelen sorunları çözmek için çalışacaklar. Çetelerle mücadele, sosyal destek ve hukuki yollarda yardımcı olunacak. Bütün Eskişehir'in bonzai belasından kurtulmanın yolunu bulacağız."

 

 

CHP İKTİDAR OLACAK

Haziran ayında yapılacak seçim ile ilgili soruya Kurt, "CHP iktidar olmasını zorunlu olduğunu biliyor. Başarılı olacağımızı koşullar gösteriyor. Bu ülkede gelir dağılımında uçurum var, hukukun üstünlüğü kalmadı, yoksulluk, yolsuzluk var. Düzgün strateji ile iktidar olacağız. Ak Parti'de Lider boşluğu çatışma getirdi. Baskı düzeni ses çıkarmayı engelliyor. Oradan bir patlama bekliyorum. Türkiye'yi TBMM'den değil kaçak saraydan yönetiyorlar. Açılım süreci ilerliyor kim biliyor nereye açılıyoruz. Bunun hesabını sandıkta verecekler." 

Editör: TE Bilişim