NOT: DİĞER FOTOĞRAFLARA GALERİDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hayata geçirmeye çalıştıkları projelerin bürokrasi engeline takıldığını belirterek tepki gösterdi. Hamam Yolu projesinin aslında bütün bir projenin ilk parçası olduğunun altını çizen Kurt, “Porsuk çayından başlayarak Kanlıpınar’a kadar düşünülen büyük bir projemiz vardı. Ancak bugüne kadar engellemeler ile karşılaştık”dedi.

KÜLLİYE’Yİ YİNE ALMAK İSTİYORLAR

Eskişehir amatör sporu için büyük bir kompleksin inşa etmek istediklerini ancak bu projede de sorunlar ile karşılaştıklarının altını çizdi. Gökmeydan spor tesisi ve Kurşunlu Külliyesi’nin belediyenin elinden yıllardır alınmak istendiğinin belirten Kurt, son kez yine hamle yapıldığını aktardı. Kurt, “İktidarla bir uyum sağlanamadığı için yapabileceğimiz işlerin 5’te birini ancak yapabildik. Çok daha fazla işler yapabilirdik. Gökmeydan’daki spor tesisi, Kurşunlu Külliyesi’ni almaya çalışıyorlar, direnince oluyor ancak bize çok stres yaratıyorlar. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yine külliyeyi boşaltın diyor. Külliyede 4 müze yapmışız, 1 tane de dışarıda var, bu 5 müzeyi 2017 yılında 500 bin kişi ziyaret etmiş. Ben boşaltsam ne yapacaklar? Kapıya kilit vuracaklar, öyle duracak. Ucube bir şey olarak kalacak.

DEV TESİSİN PARASI HAZIR

Çankaya’ya yapmayı düşündükleri spor tesisinin parası olmasına rağmen 3 yıldır hayata geçiremediklerini belirten Kurt, “Çankaya’da radarın yanında boş bir arazi var. Biz buraya futbol sahaları, spor salonu, basketbol sahaları yapmayı planlıyoruz. İmar planında da burası spor alanı olarak görünüyor. Burada kulüpler her ihtiyacını karşılayabilecek, çamaşırhane, banyo yapacağız, kulübün odasında antrenmanını yapacak sporcular, duşunu alacak üstünü değiştirecek gidecek, spor kulüplerini kiradan, çamaşır yıkamadan, tesis kirasından kurtaracağız. Burası için 3 senedir uğraşıyoruz, burayı talep edince bize maliye yazı gönderdi; ‘Yapacağınız tesisi kaç metrekareye sığıyor? Artan kısmın ekonomiye kazandırılması için kat artışı, konut aliveriş merkezi ticaret alanı bize ne verebilirsiniz’ diye soruyorlar. Maliye bunu der mi yahu! Bana imar hakkı ver, ben burayı vereyim diyor, bu büyük tesisin iller bankasından parası hazır, bunu kullanamazsak para yanacak. Maliye ve hazine arsaları belediyelere bırakılmalı”dedi.

TABİAT VARLIKLARI KORUMA KURULU GEÇİLEMİYOR

Porsuk çayından başlayarak Karpınar Parkı’na kadar ulaşacak dev projenin ilk parçası olan Hamam Yolu’nun tamamlandığını kaydeden Kurt, diğer parçalar için engellemeler ile karşılaştıklarını belirtti. Kurt, “Alaaddin Parkı’na kütüphane ve kafe yapacağız çevresini de düzenleyeceğiz. Oradaki yapıya tadilat yapmak istedik. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na tadilat planını gönderdik. Proje onaylanmadı.

Hicri Sezen Parkı’nda bir projemiz var, burasının kuruldan geçmesi gerekiyor, kurula gidip bir sunum yaptık, çok beğendiler, bu proje küçük olmuş meydanı da dahil edin dediler, düzenlemeyi yapıp kurula gönderdik, şimdi de olmaz diyorlar.

Hamamyolu, Alaaddin Parkı, Hicri Sezen Parkı, Karapınar Parkı, Porsuk’tan Karapınar’a kadar büyük bir proje olacaktı ancak şuan beklemedeyiz.”

Editör: TE Bilişim