Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı İbrahim Hüsrev Destici 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Destici, “Dünyanın en onurlu, saygıyı en çok hak eden insanları, insan yetiştiren öğretmenleridir. Öğretmenler, ülkelerin geleceğidir. 24 Kasım Öğretmenler günü, Fikri hür vicdanı hür bireyler yetiştiren Türk Öğretmeninin onur ve haysiyet günüdür. Yine bugün, irfan sahibi bireyler yetiştiren öğretmene olan saygıyı yenileme, onun erdemli bir meslek olduğunu zihinlerde tazeleme günüdür” diye konuştu.

Destici açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın çağın donanımı ile donanması amacıyla eğitime ayrılan bütçe miktarı daha üst seviyelere çıkması gerekmektedir. 24 Kasımlar, öğretmenlere ve eğitime sözlerin verildiği, ancak ertesi gün verilen sözlerin unutulduğu günler olmaktan çıkarılmalıdır. Türk toplumunun yükselişinin eğitimle mümkün olacağını ve bu yükselişi sağlayacak yegane unsurun da öğretmenler olacağını unutmamamız gerekir. Toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan irfan ordusu öğretmenlerimiz, hak ettiği değer ve öneme sahip olmalıdır.”

Editör: TE Bilişim