24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla; İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, öğretmenler Aylin Tıknaz, Betül Yılmaz, Rifat Günday ve Arif Nalbant, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.
Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Vali Çelik, çocukların iyi bir eğitim almalarında öğretmenin ne kadar önemli görevi varsa, ailelerinde o kadar önemli sorumluluğu olduğunu söyledi. Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, ilkokulda okuyan öğrencilerin rol model olarak öğretmenlerini örnek aldığını belirtti.
“Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak öğretmenlerin görevidir” diyen Vali Çelik, dünyanın geleceğinde Türkiye’nin önemli bir ülke olarak yer alacağını belirterek, “Evrensel ve yerel kültür mirasının iletilmesinde aracı rolü ve bireylerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine yönelik çabası nedeniyle, öğretmenlik bütün toplumlarda farklı bir yere sahiptir” dedi.
Gelişmiş ve gelişme isteği, çabası içinde olan tüm toplumlar için eğitimin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Özen de, “Eğitim de hayatın içindeki tüm gelişme alanları gibi her zaman bir değişim ve gelişim içindedir. Yeni gelişmelerin önünü açacak nesilleri yetiştirmek öğretmenin görevidir, öğretmen ile mümkündür. Gelişmelerin yeni kuşaklara taşıyıcısı öğretmendir” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim