Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Odunpazarı Orhan Gazi Ortaokulu’nda bir öğrencinin darp edildiği iddiasıyla gelişen olaylar dizisi yaşandığını belirten Türk Eğitim Sen 1 No lu Şube Başkanı Haydar Urfalı, ihmali, kusuru ve suçu olanlar varsa idari ve adli yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi.

Toplumda şiddet olaylarını asla tasvip etmediklerini ve hoş görmediklerini belirten Haydar Urfalı konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“ Bu bağlamda, bir çocuğun ve öğrencinin ihmal edilmesi ve şiddet görmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Söz konusu olayı inceleyip değerlendirme yaparken olduğu iddia edilen darp olayının öncesi ve sonrasına da bakmak gerekir.

Darp olayı gerçekten var mıdır yok mudur? Bu olayı incelemek, soruşturmak ve sonuca bağlamak idari ve adli mercilerin işidir. Olay tüm yönleriyle incelenip araştırılarak sonuca bağlanacak ve ihmali, kusuru ve suçu olanlar varsa gerekli idari ve adli yaptırımlar uygulanacaktır. Olması gereken de budur.

Bu olay vesilesiyle kamuoyunda Orhan Gazi Ortaokulu’nda görev yapan tüm öğretmen, yönetici ve çalışanlar toptancı bir anlayışla zan altına bırakılmak ve tüm kurum için bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu durumu kabul etmek imkansızdır. Okul çalışanları sosyal medya ve değişik platformlarda tehdit edilmekte ve hakarete uğramaktadır

Buradan ilimizdeki tüm yetkilileri, gerekli tedbirleri alması ve okul çalışanlarına gerekli desteği vermesi hususunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu okulumuzda öncelikli olarak güvenlik tedbirlerinin alınması elzem bir durumdur. Çalışanların güvenlik noktasında tereddütleri vardır. Aksi bir durumda bu okulumuzda bir tek çalışanımızın burnunun kanamasının sorumlusu sizler olursunuz.

 Okulumuzda görev yapan başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm çalışanlar görev ve sorumluluk bilinciyle fedakarca çalışmaktadır. Öğretmenlerimiz ile çalışanlarımızın yaptığı fedakarlıkların  görmezden gelinip onları suçlayarak itibarsızlaştırmak en hafif ifadeyle eğitime sistemimize vurulan ağır bir darbe olacaktır.

Eskişehir ilinde görev yapan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız asla sahipsiz değildir. Öğretmenlik herkesin kolayca yorumlayacağı bir meslekte değildir. Eğitim sisteminin tüm arızalarını ve problemlerini özellikle öğretmenlerin üzerine yıkmaya çalışmak hiç de ahlaki değildir.

Bu ve benzeri olayları kamuoyuna duyuran, yorumlayan ve görüş beyan eden herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Olayların öncesini ve sonrasını da öğrenmek ve değerlendirmeye katmak gerekir. Bunlar yapılmadan ortaya konulacak bir görüşün ve yorumun bu olayda olduğu gibi ayakları yere basmayacaktır.”             

Editör: TE Bilişim