Eğitim İş Sendikası  Eskişehir Şubesi üyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası önüne siyah çelenk koyarak  tepkilerini dile getirdiler.

AKP iktidarının tüm uyarılara rağmen işçi sağlı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığını, yasal düzenlemeler ve etkin denetimler yapılmadığını belirten Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Ebru Sungar, “Soma’da yaşanan facianın sorumlusu başta siyasal iktidar olmak üzere işçi kanıyla servetlerini arttıran sermayedir” dedi.

İş cinayetlerinin yaşanmasına neden olan sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasının sağlanmasını isteyen Sungar, taşeron sistemine son verilmesi için mevcut yasalarımızın daha belirgin şekilde ve uluslar arası sözleşmelere uygun olarak düzenlenmesini istedi.

 Emperyalist güçlerin ve küresel sermayenin milliyeti, dini, imanı olmadığı gibi vicdanı da olmadığını vurgulayan Sungar şunları söyledi: “Dünyanın her   yerinde olduğu gibi ülkemizde de her türlü sömürü yaşanmaktadır. Bunu durduracak olan işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gücüdür. Tek yolu sermaye ve işbirlikçi hükümete karşı birlikte ve kararlı bir mücadeleyi örgütlemektir.”

 

Editör: TE Bilişim