Sözlerine tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Akmen, “24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülkemizin aydınlanmasına katkıda bulunan, çağdaş Türkiye hedefinin özverili emekçileri olan öğretmenlerimize en içten duygularla teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
“Geldiğimiz noktada ne yazık ki öğretmenlerimiz çok büyük sorunlarla karşı karşıyadır” diyen Akmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yandan siyasi iktidarın baskısı diğer yandan ağırlaşan ekonomik koşullar öğretmenlerimizin çalışma koşullarını her geçen gün daha da zorlaştırmaktadır. Son dönemde Atatürkçü, çağdaş, laik ilkelerden uzaklaşan eğitim anlayışı, öğretmenleri büyük bir baskı altına almıştır. Öğretmen ve öğrenci kalitesi en yüksek düzeyde olan okulların proje okul adıyla sıradan hale getirilmeye çalışılması çok yanlış ve siyasi amaçla yapılan bir uygulamadır. Diğer yandan, İmam Hatip okullarına dönüştürülen yerlere yapılan tayin ve sürgünler bu okullarda hiç deneyimi olmayan, konusunun dışında eğitim vermeye zorlanan öğretmenlerin emekli olmasına ya da meslekten soğumasına neden olmaktadır.”
ÖĞRETMENLER ENDİŞE İÇİNDE
Öğretmenlerin iş güvencesinin kalmadığını da ifade eden Akmen, “15 Temmuz sonrasında tüm öğretmenleri, açığa alınma, tutuklanma, meslekten ihraç edilme endişesi sarmıştır. Çok sayıda öğretmen gerekli araştırmalar yapılmadan, yargı kararı olmadan meslekten ihraç edilmektedir. Öğretmenler çalışma güvencesinden yoksun hale getirilmiştir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim