CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, insanlık tarihimizin en değerli mesleği olan öğretmenliğin, günümüzde büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.
 Milletvekili Çakırözer’in mesajı şöyle:
“Devam eden OHAL süreci ve bunun öğretmenler üzerisindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda; Anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenler, lisansları iptal edilen on binlerce öğretmen, ataması yapılmadığı için öğrencilerine kavuşamayan öğretmenler... Eğitim sistemine vurulan darbenin birebir göstergesi.
 
Bizler eğitim sistemini iyileştirmek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak istiyorsak, önce öğretmenlerin yaşam şartlarını iyileştirmeli ve hukuk devleti kurallarının gereğini yerine getirmeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenler hak edilen seviyede olmazsa eğitim de hedeflenen seviyelere ulaşamaz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları başta olmak üzere, fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”
 
Editör: TE Bilişim