Zabıtadan Okul Kantinlerine Hijyen ve Obezite Uyarısı
Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölge genelinde faaliyet gösteren okul kantinlerini denetledi. 
Denetimlerde okul kantinleri asgari teknik ve hijyenik açıdan denetlenirken, işyeri çalışanları, gıda hijyeni konusunda bilgilendirildi.
HİJYEN UYARISI
Kantinlerde öğretmen ve öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların, insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığına, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına dikkat eden ekipler, çalışanların bone ve eldiven takması gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.
Gıdaların hazırlandığı çalışma tezgâhlarının mermer, paslanmaz çelik veya benzeri malzemeden yapılmış olmasının önemini vurgulayan zabıta ekipleri, tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajlarının bozulmamış olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. 
Denetimlerde ayrıca; okul kantini açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgeler de kontrol edildi.
OBEZİTE UYARISI
Gerçekleştirilen denetimlerde işletme yetkililerine, obeziteye sebep olabilecek besin değeri düşük ancak enerjisi yüksek gıdalar konusunda da bilgi veren zabıta ekipleri, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmesinde okul kantinlerinin önemli bir rol oynadığına dikkat çektiler. 
Editör: TE Bilişim