Tepebaşı Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıl engelli bireylere yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye başlayan çini sanatçısı Nida Olçar, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.

Engelli bireylere yönelik çini sanatı eğitimleri veren sanatçı Nida Olçar, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Başkan Ataç’ın makamında gerçekleşen ziyarette Ataç ve Olçar, geçtiğimiz dönem gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirirken, 2019 yılında devam edecek çini kursları hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Engelli bireylere çini sanatını öğretmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Olçar, Başkan Ataç’a gösterdiği duyarlılık ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Başkan Ataç da Olçar’ın ziyaretinden ötürü mutlu olduğu belirterek, geride kalan dönemde engelli bireyler ile sürdürdüğü başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Engelli bireylerin çini sanatını çok sevdiğine ifade eden Başkan Ataç, Nida Olçar’ın babası merhum Sıtkı Olçar’ın, ülkenin en önemli sanatçılarından biri olduğunu ifade ederek, "Sıtkı Olçar Türkiye için çok büyük bir sanatçıydı. Onu kaybettik ama şimdi seninle özel bir projede bulunmak çok güzel. Bu dönemde de engelli bireylerimiz ile birlikte güzel işler yapacağınıza inanıyorum. Geçen dönem gençlerimiz oldukça güzel mesafe kat etmişlerdi. Seramik hamurunun yoğurulması, şekil verilmesi, boyanması, fırınlanması ve montajı gibi aşamaları başarıyla tamamlamış ve güzel ürünler ortaya çıkarmışlardı" ifadelerini kullandı.

Ziyaret, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim