Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, 4 Şubat 2020 Salı günü Prof. Dr. İhsan Sarıkardaşoğlu Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle mesleklerinin simgesi olan beyaz önlükleri ilk kez giydi. Törende konuşan 9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Eczacı Metin Kamış, “Önlükler bizim mesleğimize değer katan bir ruhtur” dedi.

Törene katılan; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Başar, Prof. Dr. Güler Günsoy ve Prof. Dr. Levent Eraslan, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk ve Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış öğrencilere önlüklerini takdim ederek heyecanlarını paylaştı. Eczacı olma yolunda ilk adımlarını beyaz önlük giyerek atan eczacı adaylarını, aileleri yalnız bırakmadı.

Ecz. Metin Kamış: “Önlükler bizim mesleğimize değer katan bir ruhtur”

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin Türkiye’de öncü olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış ise giyilen önlüklerin kutsal bir yanı olduğunu vurguladı. Eczacılığın insan hayatına dokunan bir meslek olduğuna dikkat çeken Kamış, “Sizler hem ülkemizde hem de dünyada öğrenci kenti olarak bilinen bir şehirde öğrencilik yaptığınız için çok şanslısınız. Ayrıca ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’nin ve sektörümüzün gözbebeği olan Eczacılık Fakültesi’nde okuyorsunuz. En önemlisi de çok değerli hocalara sahipsiniz. Hocalarınızın size verdiği hiçbir bilgiyi kulak arkası etmeyin. O sözler meslek hayatınızın her aşamasında karşınıza çıkacak. Bugün giyeceğiniz önlükler bizim mesleğimize değer katan bir ruhtur. Mezun olduktan sonra mesleğinizi hangi konumda icra ederseniz edin, her zaman o kutsal önlüğü giyeceksiniz. Biz insana dokunan bir meslek yapıyoruz. Bizler halka sadece ilaç ve sağlık anlamında değil, hayatın her alanında yardımcı olmaya çalışırız. Bugüne kadar eczaneme giderken ayaklarım hiç geri gitmedi. Umarım sizler de böyle bir işe sahip olursunuz” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim