Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sevgi Akmen, 10 Kasım ile ilgili basın açıklaması yaptı. “Cumhuriyetimizin Kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz” diyen Akmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, Atatürk’ün büyük bir özveriyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bireyleri olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Atatürk’ün bize açtığı aydınlık yolda ülkemizin çağdaş geleceği için çalışmayı temel ilke olarak benimsiyoruz. Bulunduğumuz coğrafyada karşı karşıya olduğumuz iç ve dış tehditlere karşı ulusça hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız. Atatürk’ün zorlu bir savaş dönemi sonrasında kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak birinci görevimizdir.”

Akmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde Atatürk’ü ders kitaplarından çıkaran, tarih kitaplarında gerçekleri saptırmaya çalışan çevrelerin yaptıklarından büyük bir üzüntü duyuyoruz. 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerinin tarihini değiştirme girişiminde bulunarak Atatürk’e karşı tavrını ortaya koyan karanlık zihniyeti asla kabul etmiyoruz.  

Büyük bir inançla ifade ediyoruz ki, Atatürk’ü Türk halkının gönlünden silmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Dünya tarihine yön vermiş, önderliği ile birçok mazlum millete örnek olmuş bir lider olan Atatürk’e bağlılığımız sarsılmaz duygularla devam edecektir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak; aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük önder Atatürk’ün huzurunda saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: TE Bilişim