Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Ormandaki üretim işlerinde çalışan orman köylülerine ve işçilere eğitim veriyor. 56 saat sürecek olan eğitimin teorik bölümü başladı.

                “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü” seminerine, orman köylerinden 40 kişi katılıyor.24 saatlik bölümünde, İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularının anlatıldığı seminerin kalan bölümünde de “İleri Düzeyde Ağaç Kesme ve Boylama Teknikleri” anlatılacak. Seminerin sonunda da Kalabak ormanlarında bir tatbikat gerçekleştirilecek.

                Seminerin bir bölümüne katılan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, çevresel fonksiyonlarının yanında ağacın aynı zamanda ekonomik bir değer olduğuna değinerek “Üretim işinde çalışan işçilerimiz ve orman köylülerimiz kesilen bir ağaçtan en verimli şekilde ürün almayı bilmeli. Aynı zamanda kesim sırasında önce can güvenliğini emniyete almayı öğrenmeli. Olası iş kazalarının önüne geçilmeli” dedi.

                Seminerde arazide giyilecek koruyucu iş elbiseleri ve araçları da tanıtıldı. Seminerin sonunda köylülere birer sertifika da verilecek.

Editör: TE Bilişim