Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli tarafından bir genelgeyle Mesire ve Piknik alanlarının kapatılması üzerine, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçerek mesire alanlarını kullanıma kapattı.

         Coranavirüs salgını nedeniyle, Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan Eskişehir ilinde 11 adet 477 hektar, Afyonkarahisar ilinde ise 19 adet 345 hektar, toplam olarak 822 hektar büyüklüğünde 30 mesire alanı hizmete kapatıldı. Mesire alanlarının kapıları kapatılırken, emniyet şeritleri çekildi ve uyarı yazıları asıldı. Bazı mesire alanların girişlerine derin hendekler açılarak, girişler engellendi. Müsteciri olan mesire yerlerinde ise resmi görevliler işletmeciye gerekli tebligatları yaparak tutanak tuttu ve müşteri kabul etmemesini tebliğ etti.

         Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Recep Temel, halk sağlığının her şeyin önünde olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz suistimallere karşı devriye geziyorlar. Ormanlık alanlar temiz ancak sosyal mesafeyi korumak için geçici olarak piknik yapmıyor evde oturuyoruz” dedi.

         Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde genelgenin ilk günü olan pazar günü, herhangi bir usulsüz kullanıma rastlanmadı. Vatandaşlar usulsüz kullanımları ALO 177, 155 ve 156 no’lu telefonlara bildirebilecek.

Editör: TE Bilişim