Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, ülkemizin güneyinde başlayarak 21 ile yayılan orman yangınları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Haberleri üzüntüyle takip ettiklerini belirten Akçasoy “Ormanlarımız, ciğerlerimiz, hayvanlarımız, insanlarımız yanıyor; geleceğimiz yanıyor. Derhal bu konuda eylem planları yapılmalı, tüm kurumlar ortak hareket etmelidir. Orman yangınıyla mücadele etmek için, önce yangının çıkmasını engellemeliyiz” dedi.

Kent Konseyi’nde yaptığı açıklamada konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, iki gündür ülkemizi etkisi altına alan orman yangınları ile ilgili endişeli ve üzgün olduklarını söyledi. Yangınların birçok ilde eş zamanlı olarak başladığına dikkat çeken Akçasoy “Hemşehrilerimiz, şehrimizdeki ormanlık alanlara karşı sabotaj olabileceği sebebiyle tedirginlik içerisindeler. Eskişehirimizin ormanları ne kadar iyi korunuyor? Yeterli önemler alındı mı? Çatacık Ormanımız, Türkmen Dağımız bizim ciğerlerimiz. İlimizde ormanlık alanları korumak adına hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalı ayrıca ilgili kurum, kuruluşların ve STK’ların görüşlerini alarak, ortak akıl ile oluşturulacak acil bir eylem planı hazırlamalıyız. Örneğin riskli alanlara girişler kısıtlanmalı hatta Valiliğimiz, Orman Bölge Müdürlüğümüz ormanlık alanlarımıza girişleri yasaklamalı, ateşli piknik kültürünü azaltıcı önlemler almalıdır.” dedi.

“ÖNCE ÖNLEYECEKSİNİZ”

Son zamanlarda yangınlarda çıkan artışa da vurgu yapan Akçasoy “Yangın nedenlerine bakıldığında birçoğunun nedenlerini bilmiyoruz. Yangınların nedenlerini bilmezseniz ona göre önlem alamazsınız. O anlamda yangınların nedenlerinin belirlenmesinde ortak akıl ile çok ciddi çalışmalar yapılmalı. Yangına karşı mücadele yapacaksanız önce o yangının çıkmasını önleyeceksiniz. Yangınları çıkaran nedenleri ortadan kaldıracaksınız. Nedenleri bilmediğiniz için yangının çıkmasını da engelleyemiyorsunuz” diye konuştu.

Türk halkının yaşanan kayıplar için dayanışma içerisinde seferberlik ilan ederek elinden geleni yapma gayretinde bulunduğunu ifade eden Akçasoy, sözlerine şöyle son verdi:

“Yanan yerleri küllerine teslim etmeyeceğiz. Yeşillendireceğiz, kara bulutları mavinin en güzel tonuna boyayacağız. Bu yaşadıklarımızı asla unutmayacağız. Yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaraları sarmak için biz buradayız, geleceğimizin yok olmaması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız.”

Editör: TE Bilişim