Odunpazarı Belediyesi öncülüğünde toplam 22 demokratik kitle örgütü, sendika ve siyasi parti temsilcisi, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenleri andı.
 
Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan yüzlerce kişi, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler için bir araya geldi. Anma programına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, sendika ve demokratik kitle örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri ve CHP Milletvekili Utku Çakırözer katıldı.
 
SORUN GERİCİLİKTİR, FAŞİZMDİR
Adalar’da gerçekleşen programda, toplanan insanlara önce müzik dinletisi yapıldı. Dinletinin ardından konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt “23 yıl önce Sivas’ta yapılan katliam, bugün dahi nefretle andığımız bir gün. Ama ne yazık ki bu cinayetin arkası, katliamın arkası ne izlenebildi ne de Türkiye yeni yeni Sivas’lardan kurtulabildi. Daha dün Atatürk Havalimanı’ndaki katliamı yapanlarla Sivas’ta insanları diri yakanlar aynı zihniyet. Gericilik, demokrasiye karşı tutum aynen devam ediyor. 23 yıl önce yakılıyordu, 23 yıl sonra patlatılıyor. İstanbul’da Ankara’da, Suruç’ta pek çok yerde hala aynı cinayetler işlenmeye devam ediyor. 200 yıl önce de işleniyordu, 300 yıl önce de işleniyordu. Sorun gericiliktir, faşizmdir ve bizim de çaremiz faşizme karşı birlikte omuz omuza olmaktır. Mücadeleyi birlikte yapmaktır. Eğer bugün demokrat güçler, ilericiler yan yana gelmezsek, birlikte olmazsak daha çok Sivas’larla karşılaşacağız, daha çok katliamlarla karşılaşacağız. Çünkü karşımızdaki gücün acıma duygusu yok. Karşımızdaki gücün insanlıktan haberi yok. Çünkü karşımızdaki gücün insafı yok. O nedenle birlik olalım, beraberlik içinde olalım ve demokratik mücadeleyi hep birlikte gerçekleştirelim. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşamalıdır, bu bizim elimizdedir. Eğer birlikte olacaksak, birlikte hareket edeceksek ortak nokta laikliktir, demokrasidir, hukukun üstünlüğüdür. Bu noktada hep birlikte mücadelemizi sürdürelim. Sivas’ı yakanları lanetliyorum, ama bunu hesabını sormayanlardan hesabın sorulacağı günleri de birlikte gerçekleştirelim ”dedi.
 
Yapılan açıklamaların ardından toplanan kitle, ellerinde pankart ve dövizlerle Hamamyolu’nda bulunan Saatli Park’a yürüdü. 
Editör: TE Bilişim