Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Türk Metal Sendikası Genel Başkanım Pevrul Kavlak’ı makamında ziyaret etti.

 Destici, “Asgari ücrete bile yüzde 15 zam yapıldı. Biz bunu bile parti olarak az bulduk. İşçinin alın terinin hakkı ne ise o verilmeli, insanca yaşayacak bir ücret zammı almaları işçinin hakkıdır.” Dedi.

 Destici, “Bizim işverenlere tavsiyemiz şudur. Lokavt kararından vazgeçin ve işçinin hakkını verin. Kendi ürünlerinize ne kadar zam yaptıysanız o zam oranı kadar da işçiye zam verin yeter biz başka bir şey istemiyoruz. Mağazalarınızda sattığınız arabalara, gaza, otomobile, traktöre ne kadar zam geldiyse yani bu işçilerin çalıştığı ve ürettikleri ürünlere ne kadar zam yaptıysanız işçiye de o kadar zam verin. Sen kendin vatandaşa yapacaksın zammı ama işçiye gelince yüzde 8 teklif edeceksin. Burada adalet nerede? Burada vicdan nerede?” diye konuştu.

Çalışma hayatı ve sendikal konuların değerlendirildiği ziyarette Genel Başkan Pevrul Kavlak, Destici’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türk Metal’in işveren sendikası MESS ile yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci hakkında bilgi verdi.

Ziyarette Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, Güvelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Uysal Altundağ ile Halil Faki Erdal da yer aldı.

Editör: TE Bilişim