Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde ve bağlı mahallelerinde yol yapım bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler Seyitgazi İlçesi Oynaş ve Yapıldak Mahalleleri arasında bulunan ve sıklıkla trafik kazalarının meydana geldiği, görüş mesafesinin çok az olduğu kör noktada çalışma başlattı. Sürücüler için görüş mesafesinin çok düşük olduğu noktada çalışmalarını sürdüren ekipler, yolun standartlarına uygun olarak sürücüler için emniyetli hale getirileceğini belirterek, tepe noktada 4 metreye yakın kazı yapılarak görüş mesafesinin 300 metreye çıkarılacağını ifade ettiler.

Çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yolun fiziki standardının yükseltileceğini ve kaza riskinin ortadan kalkacağını bunun için çalışma süresince trafik akışının servis yolundan sağlandığını söyleyerek, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istediler.

Çalışmaları yakından takip eden Yapıldak Mahallesi Muhtarı Ferit Er,  “Büyükşehir Belediyesine mahalle yolumuzda bulunan ve kör nokta olarak bilinen bölgenin düzeltilmesi konusunda başvuruda bulunduk. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri dilekçemize anında karşılık vererek burada çalışmalara başladı. Bu yolda sıklıkla meydana gelen kazalar, yol çalışması tamamlanınca en aza inecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tüm ekibine mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim