Özdilek Eskişehir AVM, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle misafirlerine özel sergi ve müze etkinlikleriyle bu anlamlı günü duygulu bir şekilde yaşatmayı amaçlıyor.

Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun destansı boyutunun fotoğraflarının halkla buluştuğu Çanakkale sergisi 16-18 Mart tarihleri arasında gezilebilecek. Çanakkale savaşına ait fotoğrafların yer aldığı sergi de zaferin anlamı bir kez daha hissedilecek.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 19-20 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Çanakkale Müze Sergisi tüm Eskişehirlilerin ziyaretine açık olacak. Çanakkale Müze sergisinde, savaş döneminden kalma mermiler, tüfekler, döneme ait eşyalar ve savaş topları cam fanuslar içinde sergilenirken; misafirlerine yine döneme ait savaşın ve askerlerimizin fotoğrafları ile bir zaman yolculuğu imkânı sunulacak. 19 Mart tarihinde müzeyi ziyaret edeceklere Çanakkale ruhunu hatırlatmak için Çanakkale Savaşı sırasında askerlerin en önemli yiyeceği olan Buğday aşı çorbası ikram edilecek.

Özdilek Eskişehir AVM Müdürü Alim Durmaz, 18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Bu nedenle Özdilek AVM olarak bu anlamlı günü en yoğun duygularla kutlamaya önem gösterdiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim