ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, Eskişehir Adliyesi’nde de bir süre görev yapan hakim Oktay Kuban’a İstanbul Bakırköy Adalet Sarayı'ndaki makamında yapılan saldırıyı kınadı. 
Öztekin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırının özünde adalete ve yargı camiasına yapıldığını öne sürdü. Son zamanlarda dava taraflarının yargıçlara, savcılara ve avukatlara yönelik bu türden münferit saldırılarının artmasının toplumsal barışın ve huzurun da zedelendiğinin göstergesi olduğunu belirten Öztekin, “Bu durum yargıcının siyasal baskı unsuru haline getirilmesinin, politikacıların ve bürokratların yargıya müdahalelerinin toplumda normalleşmesinin bir sonucudur. Hukukun üstünlüğü ve demokratik çoğulculuk ilkelerine aykırı olarak normalleşen bu tutum ve tavır, üzücü olarak münferit saldırılara da yol açmaktadır. Yargıya yönelik müdahale, yargı kararını politik söylemlerle eleştirme ve kınama boyutunu aşmış, yargıçların atanmaları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nın tasfiyesi, yargıçların kararlarından ötürü bireysel olarak hedef gösterilmesi boyutuna ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.
Bu tür siyasal söylemlere ve saldırılara konu olan yargı kararlarının, yargıya duyulan güveni sarstığını kaydeden Öztekin, açıklamasında ayrıca şu sözlere de ver verdi:
“Yargıya güveni olmayan herhangi bir dava tarafı da yargı kararlarına saygı duymaktan kaçınmaktadır. Yargının kurucu unsurlarının hiçbirine bir daha böyle bir saldırının olmamasını diliyor, hakim Oktay Kuban’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”
(GÖ-GS-Y)
Editör: TE Bilişim