DİSK, KESK, Eskişehir Tabip Odası, Eczacılar Odası, TMMOB İKK tarafından Odunpazarı  Meydanın’da düzenlenen İşçi Bayramı mitingi ve konseri tertip komitesi tarafından değerlendirildi. Komite adına konuşan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz,  1 Mayıs öncesinde ilimizde tek mitingin gerçekleşmesi için yoğun çabaya rağmen başaramadıklarını dile getirerek önümüzdeki 1 Mayıslarda bu parçalanmışlığa emekçilerin son vereceğini söyledi.

Eskişehir Odunpazarı Meydanı’nda toplanan binlerce emekçinin sadece 1 Mayıs’ı kutlamak için değil 1 Mayıs 2014 günü ve öncesinde Taksim’de, Ankara’da uygulanan insanlık dışı muameleye de hayır demek için buluştuklarını belirten Dr. Bülent Nazım Yılmaz, toplananların binler yoksulluğa, işsizliğe karşı çıkmak için; anti demokratik uygulamalara karşı durmak için, örgütlü mücadele ve sendikal haklar için buluştuklarını ifade etti.

Odunpazarı’nın; eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve coşkunun adresi olduğunu vurgulayan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, “İşçi Bayramı’nı Odunpazarı Meydanı’nda bizlerle birlikte kutlayan, binlerce işçiye, kamu çalışanına, gençlere, öğrencilere teşekkür  ediyoruz. Ayrıca mitingin başarısında siyasal partilerin, kitle örgütlerin ve tüm örgütlü güçlerin önemli katkılarının olduğunu paylaşmak istiyoruz. Bu coşkuyu ve kararlılığı yaşatanlara binlerce selam gönderiyoruz” dedi.

Yılmaz, şunları söyledi: “1 Mayıs Tertip Komitesi olarak 1 Mayıs öncesinde ilimizde tek mitingin gerçekleşmesi için yoğun çaba harcadık. Ne yazık ki başarılı olamadık. Yaptığımız görüşmelerde tek talebimiz örgütlerin eşit koşullarda, eşit ilişkilerde ve kardeşlik duygularıyla miting düzenlemesinde yer almasıydı. Ancak bunu başaramadık. Önümüzdeki 1 Mayıslarda bu parçalanmışlığa emekçilerin son vereceğine kuşkumuz yoktur.”

 

 

Editör: TE Bilişim