VİDEO HABERİN SONUNDA

 Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal İş Sendikası arasında sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı sonrası Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’nda çalışan yaklaşık 1300 işçi greve hazırlanıyor.

 Başlayacak olan grev öncesi Eskişehirli işçiler, vardiya girişi öncesi indikleri servis araçlarından sloganlar atarak, fabrika bölgesinde topluca yürüyerek  ‘eylem kararlılığı’nı gösteriyorlar.  Bu süreç içinde sendika genel merkezi ile işverenler arasındaki görüşmeler ‘son’ görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa işçiler 20 Haziran 2014’te greve çıkacak.

Kristal iş sendikası şube başkanı Erdal Akyazı, toplu iş sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlığın; ücret zammı, düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve bazı parasal haklar noktasında  yaşandığını söyledi. Akyazı, parasal maddeler kadar önemli olan çalışanların iş güvencesini ve kazanılmış haklara dönük iki idare madde de uyuşmazlık konuları arasında olduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim