Seçim gezileri kapsamında ESİAD, Mobilyacılar Odası ve Sivrihisarlılar ile bir araya gelen Erdoğan Tekgöz, sektörlerin sorunlarını dinledi, Eskişehir firmalarının mal ve hizmetini dünyanın dört bir yanında pazarlayacaklarını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz yoğun ziyaret programı kapsamında gittiği her noktada büyük bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. Tekgöz ve ekibinin ziyaret ettiği kuruluşlar arasında, Aydın Bandırma başkanlığındaki Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) de vardı. Yönetim kurulunun ve üyelerinin katıldığı ziyarette taraflar kent ticaret ve sanayisinin sorunlarını masaya yatırdı. ESİAD yönetiminin dile getirdiği konuları ve taleplerini dinleyen Erdoğan Tekgöz de, “Siyaset yapmam, umut tacirliği yapmam, bildiğim en iyi işi yaparım. Benim işim ticaret. Ticareti de bilirim, ticaret erbabının sorunlarını da, bunların nasıl çözüleceğini de” diye konuştu.

“Fuarlara gidiliyor ama Eskişehirlinin malı satılmıyor”

ETO üyesi firmaların artık pazarlanan değil, pazarlayan olması gerektiğinin altını çizen Tekgöz, “İlgili ilgisiz o kadar fuarlara gidiliyor ama Eskişehirlinin malı satılmadan geliniyor. Oysa o fuarlarda yerler kiralanarak üyelerimize Pazar yaratma fırsatı verilebilir. Biz üyelerimizin mal ve hizmetlerini dünyanın dört bir yanında pazarlayamaya geliyoruz. Oda bünyesinde oluşturacağımız ihracat brimi sayesinde talep eden tüm üyelerimizin malını ETO garantörlüğünde online ticaret platformu ile pazarlayacağız, kendi stantlarımızda kendi ürünlerini pazarlamalarının önünü açacağız” dedi.

“Mobilyacılar Hızla Ekmeklerini Kaybediyor”

Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Recep Yıldız ve yönetimini ziyarette de mobilyacıların sorunları dile getirildi.  Başkan Yıldız, yıllardır yalnız bırakıldıklarını, tüm taleplerine karşın kendileriyle ilgilenilmediğini ve hızla ekmeklerini kaybetmeye başladıklarını söyledi. Diğer sektörlerde olduğu gibi mobilya sektörünün de acil çözüm bekleyen sorunlarını bildiğini ifade eden Erdoğan Tekgöz ise “Şehre hizmet sevdasıyla yola çıktık. Taraf olmak, belli kesimin temsilcisi olmak için değil tüm sektörlerdeki esnafımızın sesi olmak üzere göreve talibiz. Desteğinizle başlayacağımız yeni görevde ivedilikle tüm meseleler ele alınacak” diye konuştu. ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz; Sivrihisar Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Başkanı Naci Şakar, Sivrihisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle de samimi bir görüşme gerçekleştirdi. Sivrihisarlılar, “Yönetimlerin ehil ellerde olması gerekir” diyerek, Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz’e başarı dileklerini iletti.

                                                                      

Editör: TE Bilişim