Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik hava harekatlarını Eskişehir'deki harekat merkezinden takip etti ve açıklamalarda bulundu.

Akar, "Terörle mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecek. TSK, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlendi" dedi.

Dün akşam beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına giden Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanmaya başlayacağı yeni üniformalardan giydi. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne geçerek brifing alan ve çalışmaları denetleyen Akar, daha sonra gece yarısı Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik hava harekatının bir bölümünü takip etti. Kandil başta olmak üzere Hakurk ile Avaşin-Basyan'a yönelik harekatlarda teröristlerin sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 12 hedef imha edildi.

Editör: TE Bilişim