Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ziyaretlerde plaket ve hediye sunumunun maddi bir külfet ve israfa sebep olduğunu belirterek, ’Bunun yerine fidan dikimi özendirilecektir’ şeklindeki açıklamasını yorumlayan plaketçiler, işlerinin olumsuz etkileneceğini ancak fidan teşvikinin çevreye olumlu etkilerinin daha önemli olduğunu ifade ettiler.
Eskişehir’de 28 yıldır plaketçilik yapan 71 yaşındaki Aydın Kaya, Başbakan Davutoğlu’nun almış olduğu bu karardan olumsuz yönde etkileneceklerini söyledi. Fidan dikmenin gelecek nesiller için olumlu olduğuna da vurgu yapan Kaya, “Güzel bir şey tabii ama bize etki yapacaktır. Ekonomiye etki yapacaktır ama milletin bir kazancı olacaktır. Tabii bir sürü sektörü de etkileyecektir. Bizler için ekonomide bir kayıp olacaktır ama bu memleket için helal olsun. Fidan işini destekleriz, gayet güzel alınmış bir karar. Bizim işimizi kötü şekilde etkilese de millet için fidan daha hayırlı, daha güzel. İleride torunlarımız daha güzel hayat yaşayacak” şeklinde konuştu.
Plaketin farklı bir yeri olduğunu, fakat fidan takdiminin de güzel bir düşünce olduğunu aktaran Sanem İnci ise “Fidan verilmesi güzel tabii ama plaketin de farklı bir yeri var. İkisi birden olabilir aslında. Sonuçta plaketleri yapanlar reklamcılar olduğu için olumsuz etkiler. Onların da anısı olduğu için kalmasını isterim aslında. Fidan da iyi bir fikir, çevre açısından bilinçlenmek açısından önemli” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)
Editör: TE Bilişim