Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail KUMRU’nun 26. Dönem Başkanlığı’nı yaptığı Türkiye Kent Konseyleri Platformu  Yürütme Kurulu Üyeleri; Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa COŞAR, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan BİNBAŞ, Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya GÖKERKÜÇÜK, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Zafer ŞAHİN, Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Timur YERLİKAYA, Maltepe Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Adem KAYA, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Emir KAVİ ve Edirne Kent Konseyi Genel Sekreteri Arif KUDAY, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit TORUN'u ziyaret etti.

Görüşmede Kent Konseyleri ve Platformla ilgili yasal düzenlemeler ve Kent Konseyleri'nin faaliyetleri ile ilgili bilgi alış verişi yapıldı. Platfrom Başkanı İsmail KUMRU "Kent Konseyleri son yıllarda çevre, insan hakları,kadın hakları, engelli bireyler, hayvan hakları, bireylerin Mahalle Meclisleri aracılığı ile yerel yonetimlere katkı sunması konularında başarılı çalışmalara imza atmaktadır, Cumhuriyet Halk Partisi'nden beklentimiz ise T.B.M.M'ye Kent Konseyleri ile ilgili yönetmenlik ve mevzuatlar konularını taşıması ve Belediye Başkanlarına Kent Konseyleri kurulması ile ilgili öneride bulunmalarıdır." diyerek temenni ve dileklerini Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit TORUN'a iletti.

Platform Dönem Başkan'ı İsmail KUMRU ve Yürütme Kurulu Üyeleri bu görüşmeden hemen sonra İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin ERGUN'u da ziyaret ederek aynı temennileri ileterek önümüzdeki günlerde ziyaretlerinin T.B.M.M’de grubu bulunan diğer partilerle devam edeceğini belirttiler.

Editör: TE Bilişim