Türk İş Eskişehir il temsilcisi Necat Kılıç, iş kazaları, üretim, kayıt dışı, örgütlenme gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Kılıç, aşırı kar üzerine kurulmuş bir sistemden, demokratik kullara uyulması, gelir adaleti, emeğe ve emekçiye saygı göstermesini beklemenin mantıklı bir beklenti olamayacağını söyledi. 
Sadece kamu işletmelerini, arazilerini ve madenleri özelleştirip taşeronlara emanet etmekle inşaatçılığı denetimsiz imtiyazlı bir sektör haline getirmekle ülkenin büyümeyeceğini, istihdamın artmayacağını vurgulayan Türk İş il temsilcisi Kılıç şunları söyledi: “Eğer adil bir vergi sistemi ve maneviyatı göz ardı etmeyen bilimselliğe öncelik veren bir eğitim sistemi kurar, tarım ve hayvancılığı geliştirir. Modernize eder, gerçek sanayi ürünlerinin üretilmesine öncelik verir, kaliteli üretimi ve ihracatı teşvik ederseniz ekonomik büyümeyi sağlar, istihdamı arttırır. 
Adaletin devamlılığının sağlanması tarafların güçlü örgütler kurmalarıyla mümkündür. Bugün emekçilerin örgütlenebilmesi çok zordur. Sermayenin çok sert duruşu, kanuni düzenlemelerin yetersizliği ve hukuki yaptırımın olmayışı üye sayılarının azalmasına ve kurumların itibar kaybetmesine neden oluyor. Örgütleri zayıflatmanın sendikal örgütlenmenin engellenmesinin devlete hiçbir faydası olmadığı gibi, polisiye tedbirlerle kayıt dışını iş kazalarını önleyemezsiniz. Huzuru sağlayamazsınız. Ancak kişileri zengin eder.”

Editör: TE Bilişim