VİDEO HABERİN SONUNDA 
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt  Yurt Gazetesi'ne roportaj verdi.
Kurt'un verdiği söyleşide şunları söyledi: Park Bahçeler için 250 dönümlük bir araziyi tahsis ettik. Bu arazide üretim yapacağız. Fidan, çiçek ve çim üretimini yaparak, belki bir yıl sonra bunları satar hale gelebiliriz. Bizden önce üreten bir park bahçe yoktu. Park Bahçeler Müdürlüğü bütçeden ciddi anlamda bir pay alıyordu fakat kendisi üretmiyordu, dışarıdan satın alıyordu dikiyordu ya da diktiriyordu ve sonuçta onlar kuruyunca tekrar satın alıyordu, tekrar dikiyordu. Bu döngüyü de bozduk şimdi artık kendimiz üreteceğiz, kendimizin ürettiklerini kendi işçilerimizle dikip Eskişehir’i yeşillendireceğiz, güzelleştireceğiz.
TÜRKİYE’Yİ KURTARIRIZ UMUDU
Ben politikayı Türkiye’yi kurtarırız umuduyla yapıyorum. Bu umudum hiçbir zaman sönmedi sönmez. Türkiye sonunda bizim istediğimiz gibi hakça üretip paylaşan bir düzene kavuşur diye düşünüyorum. İnsanların zenginliği, insanların hakları ve özgürlükleri ile birlikte yaşabildiği bir ülke hayal ediyorum. Onun içinde mücadeleye ölünceye kadar devam ederim. Siyasete neredeyse çocukken başladım, bizim için bu bir yaşam biçimidir. Örneğin 12 Eylül döneminde partiler yokken, siyaset yasakken biz oturduk spor kulübü kurduk ve yönettik. İnsanlarla öyle ilişkiler kurduk daha sonra halk evleri açıldı. Eskişehir’de halk evi başkanı oldum. Siyaset ortamı doğdu, SODEP halkçı parti döneminde biraz tereddütlü durduk ama SHP olunca SHP ye girdik orda politika yaptık. SHP CHP birleşmesi oldu CHP’li olduk. Ben CHP’de atılmak üzere 3 kez disipline verildim. Bir keresinde disiplin kurulundan kurtuldum, iki keresinde atıldım. Ondan sonra partiye geri dönmek için dava açtım davayı kazandım geri döndüm, bir daha attılar, üçüncüde davayı da kazanamadım. Ona rağmen şu anda CHP‘nin milletvekili de oldum belediye başkanı da oldum. 
UMUDUMU ASLA YİTİRMEDİM
Ben umudumu asla yitirmedim yeni parti meclisinin genç bir kadrodan oluşması beni memnun etti, mutlu etti. Hatta kurultaydan önce sosyal medyada paylaştığım mesajlarda genç bir parti meclisi diye ısrarla söylemde bulundum. Eski anlayışı eski kafalarla yıkmak mümkün değil, bu iş yeni insanlarla olur. Eskiyle yeni kurulmaz dolayısıyla yeni CHP’yi oluşturacaksak yeni insanlarla oluşturacağız. 2015 yılında 1930’un kafasıyla CHP’lilik yapılmaz. 2015 yılında haklar özgürlükler demokrasi gibi kavramlar konuşulacakken ne olduğu belli olmayan basmakalıp laflarla siyaset yapılmaz. Çok net söylüyorum iktidar hedefini ortaya koymazsanız iktidar olacağım demezseniz ve iktidar olduğunda açlığı yoksulluğu yolsuzluğu çözeceğim demezseniz kazanma şansınız yoktur. Ben bu parti meclisinin böyle bir iddiada bulunmasını istiyorum. Böyle bir iddiada bulunan parti meclisindeki partinin de başarılı olacağını düşünüyorum. Genel başkanında alacağı dersleri anında aldığını da düşünüyorum. Genel başkanlık seçimi oldu ve sonuçlar açıklandı o gece genel başkan dersini çıkardı ve ona uygun bir parti meclisi yaptı o nedenle de delinme az oldu delinmeler tamamlama oldu. Olumsuz bir delinme olmadı. Genel başkanın her hangi bir nedenle boş bıraktığı yerler doldu. Dolayısıyla delegeden ve demokrasiden korkmamak gerektiğini bir kere daha öğrendik."

Editör: TE Bilişim