Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Durmuş verdiği soru önergesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 ve 2020 yıllarına ait reklam, tanıtım giderlerini ve Porsuk'ta yapılması planlanan ancak faaliyete geçirilmeyen toplu taşımanın faaliyete geçirilmemesini sordu. Durmuş soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; "  Şehir içinden geçen Porsuk Nehri üzerinde, yaklaşık 20 yıl önce planlanan ve yapılan düzenleme sonrasında, “Suda gidebilen taşıt araçlarıyla” taşıma yapılacak denilmiş, Tülomsaş (Türasaş) giriş kapısı karşısından, Porsuk üzerinden, Sümer Köprüsüne kadar 3 yerde aktarma bentleri yapılmış ancak, göstermelik ve turistik birkaç gezi botu haricinde, maalesef taşımacılık ve gezi için düşünülen proje gerçekleştirilememiştir. Mevcut durumda, yapılmış olan 10 civarında iskele de şimdilerde, değişik maksatla kullanılarak, gençlerin eğlence mekanı olmuş durumdadır ve bu şekilde, orada oturan vatandaşlar da uygunsuz davranışlar sebebiyle, rahatsız olmaktadırlar. Bunca yapılan masrafın boşa gittiği kanaati oluşmaktadır.

Diğer taraftan, Porsuk Nehrinin iki kenarı boyunca park ve yürüyüş yolları olmasına rağmen, çok önemli bir ihtiyaç olan tuvalet konusu düşünülmemiş ve bununla ilgili bir çözüm oluşturulmamıştır.

Sorularımız şöyledir:

  • Porsuk Nehri üzerinde, taşıma faaliyeti başlayacak mıdır?
  • Projenin tasarımında ve yapımında, mühendislik hatası var mıdır?
  • Burada ve şehir merkezinde, Vatandaşların ihtiyacı olan tuvalet sorunu için, modern ve hijyen şartlarına uygun olarak, tuvalet yapılması konusunda bir çözüm düşünüyor musunuz? "
Editör: TE Bilişim