DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, bu ülkenin 13 milyonunu oluşturan emekçiler olduklarını belirterek, promosyonun emekliler için lütuf değil hak olduğunu söyledi.

13 milyon emeklinin, maaşlarının geçimi sağlamaya, insanca bir yaşam sürmeye elverişli olmadığını kaydeden Başaraner, “Biz 13 milyon emeklinin kredi çekmeden, kredi kartlarına yüklenmeden, o bankadan  alıp bu bankaya yatırıp nasıl ay sonunu getiririz diye düşünmeden geçmeyen bir günümüz dahi olmamıştır.  Yalnızca seçim öncesi akıllarına geldiğimiz siyasilerin, 2017 yılında ‘emeklilere promosyon hakkı müjdesi’ diye duyurdukarı promosyon hakkımızın biz emeklilere değil üzerimizden kumar oynayan bu sistemin finans ayaklarına, sistemin işlemisi için kızıştırılan rekabette at koşturanlara verilen bir başka müjde haline almıştır. Açıktır ki, siyasiler promosyonu çalışan ve emeklilerin hakkı olarak görmemektedir. Ancak biz emekliler, bankaların bizlerin maaşları üzerinden kazanç sağladığını ve bankalar açısından en düşük risk gurubu olarak değerlendirilenlerin bizler olduğunu biliyoruz” dedi.

Emeklilerin haklarını görmeyenlere taleplerini sıralayan DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner şunları söyledi:

“Emeklilerin maaş vereni olarak SGK’nun ve teklif verecek olan bankaların oturacağı promosyon pazarlığı masasında 13 milyon emekliyi temsilen sendikamızın bulunması; bu masada alınacak kararın her bir emekliye asgari ücretten az olmamak üzere en az bir maaş tutarında promosyon ödenmesinin karara bağlanması gerekmektedir.

Emekliler Sendikası olarak bizlerin içinde yer alacağı bir komisyon kurulmaz ve taleplerimiz yerine getirilmezse biz emekliler için emeklileri bağlayan ancak emeklileri temsil etmeyen bu sözleşme hükümsüz sayılacaktır.

Böyle bir durumda, emekliler olarak bizler, ülkemizde faaliyet gösteren ve şimdiden rekabet yarışına başlamış olan bankalarla görüşüp, taleplerimizin altında olmayacak şekilde promosyon hakkımızı alacağız.

Biz emeklilerin popülist söylemlerinize, içi boş vaatlerinize ve dahası müjde diye verdiğiniz sadakanıza karnımız tok. Haklarımız var, alacağız.”

Editör: TE Bilişim