Sivrihisar’ın en büyük köylerinden Nasrettin Hoca ramazan ayında imamsız kaldı.

Sivrihisar’ın 3 beldesinden birisi iken Büyükşehir yasası ile 30 Mart 2014 tarihinde mahalle olan Nasrettin Hoca imam mağduru oldu.  

Son yıllarda gelen imamların İlçe ve İle tayin olması neticesinde Ramazan ayında köy imamsız kaldı.. Uzun süredir imamın olmadığı köyde Ramazan ayı nedeniyle halk arasında para toplanarak,  bin 500 lira  karşılığında bir aylığına imam hatip öğrencisi imam olarak tutuldu.

Sivrihisar İlçe ve Eskişehir İl Müftüleri ile sık sık yapılan görüşmeler neticesinde de bir türlü sonuç alınamadığını söyleyen köy halkı, “ Sivrihisar’da çok sayıda cami olmasına ve camilerde imam ve müezzin olmasına rağmen, sadece 1 camisi olan köyümüzün imamı neden tayin oluyor” diyerek haklı sitemlerini dile getirdi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı bu durumları kontrol edip, İl Müftülükleri ile koordineli çalışamıyor mu” diye soran köy halkı, şunları söyledi:“İl ve İlçe Müftülükleri neden duyarsız kalıyor? En çok merak edilen de yerine yeni görevli verilmeden neden tayin ediliyor? Yaşlısı, hastası, ayağını sürüye sürüye camiye gelme çabasındaki engellisi ile sesini dahi çıkaramayan ezilmiş, mağdur edilmiş, boynu bükük halk bu sorulara cevap bile arayamazken, Dedeleri Nasrettin Hoca gibi heybesini kaybetmiş ama acaba tekrar bulurum da sevinir miyim diye umutlu gözlerle beklemektedir. Adaleti, hakkı, dindarlığı, iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı, kimseyi mağdur etmemeyi, kul hakkını ve hatta her şeyi öğreten, anlatan, vaaz eden diyanet acaba bu sese kulak verir mi? Bilemeyiz.”

Editör: TE Bilişim