Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, ramazan ayında özellikle akşam saatlerinde trafik sorununun arttığını söyledi. Er, uzun süren oruç nedeniyle insanların gergin olduğunu bu da trafikte sorunlar yaşandığını belirtti.

Eskişehir’de 5 cadde tüm trafik yükünü taşıyor. Ramazan ayında trafik sorunu daha çok artıyor. Akşam saatlerinde büyük bir trafik çilesi yaşanıyor. Ramazan nedeniyle insanlar uzun süre aç kaldığı için trafikte sürücüler agresif bir hal artıyor” dedi.

Konuyla ilgili taksici ve taksi dolmuşçu esnafı uyardıklarını söyleyen Er, “500’ yakın ticari taksimiz, 200’e yakın taksi dolmuşumuz şehir merkezinde trafikte dolaşıyor. Biz bu esnaflarımızı her zaman uyarıyoruz. Trafiğin devamlı içinde olmaları nedeniyle sakin olmaları ve bu tür olaylara karışmamaları konusunda uyarıyoruz. Vatandaşlarımız da 330 51 51 numaralı telefonumuzdan bize her zaman ulaşabilir, varsa bir şikayetleri iletebilir. Bizim ticari araçlar üzerinde bir yaptırım gücümüz de var” diye konuştu.

Toplu taşıma araçlarının kullanılmasının faydalı olacağını ifade eden Er, “İşyerlerimize, gideceğimiz yerlere toplu taşıma araçları veya bisikletlerle gitmeyi tercih edelim” diyerek sözlerini tamamladı.  

Editör: TE Bilişim