Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen çeşitlerin ve teknolojilerin hızlı bir şekilde sahaya aktarılarak çeşitlerin üretiminin daha geniş alanlarda yapılabilmesi hedefiyle Tarımsal Yayımcılara, Tohumculuk Sektörüne ve çiftçilere TİGEM’in katılımıyla Tarla Günü düzenlendi.

Enstitü Müdürü Dr. Sabri Çakır, Tarla Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “2016 yılında tescil edilen hastalıklara dayanıklı, yüksek verimli, kaliteli ve kuraklığa toleranslı Ekmeklik Buğday Çeşidimiz REİS ilk kez üreticilerle buluşmuştur. Ülkemizin beyaz et konusunda ebeveyn düzeyinde tamamen dışa bağımlı olması bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Bunun bilinciyle enstitümüz Mahmudiye ilçesi Hamidiye yerleşkemizdeki tesislerde başlattığımız ülkemizin ilk Etçi Damızlık Tavuk Islahı Projesi hakkında bilgiler verilmiştir. Bu yıl sonunda Aralık ayı itibariyle özel sektöre ebeveyn düzeyinde materyal temini sağlanmaya başlanacaktır.”

Tarla Günü’nde açılış konuşmalarını Enstitü Müdür Vekili Suat Özdemir’in yaptığı Tarla Günü’ne Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Tulgar, TİGEM Bitki Üretim Daire Başkanı Erdinç Kuzuoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Rıdvan Akpolat, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, TAGEM’den Aydın Karakuş, Süveyla Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik, Uşak, Denizli, Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, Ziraat Odaları, Tarım Kredi Kooperatifleri, Pancar Kooperatifleri, basın mensupları, çiftçiler ve ilgililerden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı.

Organizasyonda üretim alanlarında konu uzmanı, katılımcılara gerekli bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim