24 Haziran seçimlerinde oy sayımı esnasında “Reis” diyerek seçim propagandası yaptığı gerekçesi ile Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’a, CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından dava açıldı.

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal ve beraberindeki Cengiz Şenyurt adına açılan davada, şu ifadelere yer verildi: “24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde Hasan Hüseyin Köksal isimli şahıs sandık kurulu başkanı olarak görev yapmıştır. Görevinin gereği olan oy sayımı esnasında, seçimin düzenini bozacak ve tarafsızlığını yitirecek şekilde, sayma sırası Recep Tayyip Erdoğan’a geldiği esnada, kamuoyunda bilinen lakabı olan ‘Reis’ şeklinde yüksek sesle hitap etmesi üzerine sandık çevresinde bazı problemler yaşanmıştır. Zira 298 sayılı kanunun 151. maddesinde ‘oy verme gününden önceki günün saat 18.00’inden sonra ve oy verme günü umumi ve umuma açık yerlerde seçim propagandası için toplantı veya propaganda yapanlar veya bu maksatla yayınlarda bulunanlar veya ne suretle olursa olsun, seçimin düzeninin bozabilecek veya oy vermenin tam serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette söz, yazı veya sair suretle propaganda yapanlar veya asılsız şayialar çıkaranlar 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ şeklinde zikredilmiştir. Hasan Hüseyin Köksal sosyal medya hesabından ‘CHP’li ince ittifakının avukatları vızlıyor’ diyerek ilgili seçimin güvenliği için çaba sarf gösteren avukatların onur ve şerefini sarsacak sözler sarf etmiştir. Bu paylaşımın akabinde birçok kişi kendini tebrik etmişse de 2 numaralı şüpheli olan Cengiz Şenyurt isimli şahıs, ‘Başkanım onların kanını…’ şeklinde açık tehditte bulunmuştur.”

Köksal’ın seçim düzeninin ve propaganda yasaklarını ihlal ettiği ve bu durumu sosyal medyada paylaşarak hakaret ettiği gerekçesi ile CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından dava açıldı. Dava dilekçesinde ek olarak Köksal’ın hakaret ettiği iddia edilen facebook paylaşımı da yer aldı.

Editör: TE Bilişim