Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Hemşireler Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.
Gönen, hemşireliğin, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, güç çalışma şartlarının beraberinde sevgi, saygı ve özveriyle yapabilmeyi gerektiren, bu yüzden de tüm zamanlarda değerini ve saygınlığını koruyan kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti.
“Hemşireler, bireyin ailenin ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık halinde iyileştirilmesi hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir ve gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir” diyen Prof. Dr. Gönen, şöyle devam etti:
“Günümüzde hemşirelik mesleğine mensup çalışanlar gelişen teknolojilere, değişen hizmet anlayışlarına eğitim ve uzmanlaşmaya artık daha fazla önem vermekteler. Bilgilerini güncelleyerek, hizmet içi eğitimlere katılarak işlerinin kalitesini artırıyorlar. Buna paralel olarak da etkileri, yetkileri ve saygınlıkları da artıyor. Bunun en güzel örneğini üniversitemiz Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanemizde çalışan hemşirelerimiz veriyorlar. Her geçen gün değişen hasta ve hasta yakınları beklentilerinin karşılanması için etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisindeki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu düşüncelerle Üniversitemiz Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanemizde bu onurlu ve kutsal görevi, büyük bir özveriyle en iyi şekilde yerine getiren değerli hemşirelerimiz ile Sağlık Bilimleri Fakültemizde öğrenim gören sevgili hemşire adayı öğrencilerimizin ve tüm hemşirelerin Dünya Hemşireler Haftasını kutluyor, görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”
Editör: TE Bilişim