Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesi’ne bağlı Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sivrihisar, Ereğli, Tosya’da Araç Muayene İstasyonlarında 17 Ağustos’ta grev başlıyor!

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada; Sendikamız üç yılı bulan örgütlenme ve direniş süreci sonunda Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesi’nde toplu iş sözleşmesi sürecinin grev aşamasına geldiği belirtildi. Sendika tarafından 9 Nisan 2021 tarihinde TİS görüşmelerini başlatmak üzere Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. işverenliğine çağrı yapıldığı ancak toplantıya katılım olmadığı dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha sonraki arabulucuk sürecinde de anlaşma sağlanamamıştır. Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, 17 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.00’da uygulamaya başlamak üzere; Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. işletmesinde ve işletmeye bağlı işyerlerinde; (Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sivrihisar, Ereğli, Tosya) başlatılmak üzere 6356 Sayılı Yasanın 60. Maddesi’ne göre Grev Kararı ve Grev Uygulama tarihi ile ilgili karar almıştır.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun katılımıyla 06.08.2021 tarihinde saat 12:00’da Grev Kararı ve Grev Uygulanma Tarihi İlanı ilk olarak Reysaş Tüvtürk Eskişehir Araç Muayene İstasyonu’na asıldı.  Grev kararının asılması sırasında konuşan Sendikanın genel başkanı Küçükosmanoğlu; Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesi’ndeki grev aşamasına kadar gelen 3 yıllık süreci anlattı. Küçükosmanoğlu, Reysaş işvereninin eleştirerek, işverenin sendikal örgütlülüğe saygı göstermediğini, engellemelerde bulunduğunu belirtti. Buna karşı her alanda mücadele edildiğini, bu süreçte 40’ın üzerinde sendika üyesi işçinin işten atıldığını, direnişler yürütüldüğünü, süreç içerisinde açılan davaların kazanıldığını söyledi. Ancak her türlü engellemeye, baskıya rağmen Reysaş’ta grev aşamasına gelindiğini ifade eden Küçükosmanoğlu; “3 yılın sonunda hala içeride çalışan sendikaya üyesi ve sendikasına, anayasal hakkına sahip çıkan işçilerin olduğunu ifade etti. Burada yaşanılan süreç aslında sendikalaşmanın ne kadar zor olduğunu da göstermiş oldu” dedi.

Grev kararının 17 Ağustos günü başta Eskişehir Merkez İstasyonu olmak üzere tüm bölgelerde uygulanacağını belirten Küçükosmanoğlu; “Artık Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanları toplu iş sözleşmeli, sendikalı olarak çalışacak” dedi. Ali Rıza Küçükosmanoğlu tüm Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanlarını anayasal sendika hakkına sahip çıkmaya ve kitle örgütlerin, sendikaları Reysaş greviyle dayanışmaya çağırıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim