Emek ve Demokrasi Güçleri 28 Aralık Roboski (Uludere) Katliamı’nı protesto etmek için bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Akşam saatlerinde Hamamyolu Mevkii Yapı Kredi Bankası önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri, bir süre sloganlar atarak burada bekledi. Daha sonrasında “Roboski’yi Unutturmayacağız’ yazılı ve hava saldırısında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve isimlerinin bulunduğu pankartlarla Adalar Mevkii’ne doğru yürüyüşe geçti.

Adalar Mevkii Migros önüne gelen grup önce karafiller ve mumlar ile hayatını kaybeden yurttaşları andı. Daha sonrasında grup adına basın açıklamasını okuyan Kadir Kabul, “Roboski Katliamı’nın üzerinden üç yıl geçti. Ancak ne sorumlular hala yargı önüne çıkarılmadı. Roboski’li Kürt ailelerin payına ise suçlanmak, azarlanmak, soruşturulmak ve tutuklanmak düştü. Roboski Katliamı’nda yakınlarını kaybedenlere bir özür bile çok görüldü” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde kurulan komisyonun derdinin katliamı aydınlatma değil de dosyanın üstünün örtülmesini için uğraştığını iddia eden Kabul, “Geçmişle yüzleşilmesini, hakikatlerin ortaya çıkarılmasını talep edilyoruz. Katliamı unutmayacağız, unutturulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim