Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, ülkedeki gündemi değerlendirerek, halkın malına ve canına kast ederek Kobani’ye destek olunamayacağını, IŞİD’in vahşetinin sona erdirilemeyeceğini söyledi.

Hayata geçirilmek istenen şiddet ortamının, puslu havadan rant devşirmekte mahir terör örgütlerinin ve emperyalist ülkelerin işine yarayacağını vurgulayan Tekin, “Milletimiz, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi ve Sünni’siyle, genciyle, yaşlısıyla sadece Türkiye'ye değil bütün bölgeye pozitif katkı sağlayacak çözüm sürecine destek olurken, sürecin zeminine mayın döşemek mahiyetindeki bütün söylem ve eylemler kardeşlik hukukunu sabote etme girişimi olarak değerlendirilecektir” dedi.

Özellikle siyasi aktörlere ve medya kuruluşlarına büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Sağlık Sen Şube Başkanı Abdulbaki Tekin şunları söyledi:

“Mevcut gerilim ortamına dair açıklama ve haberlerde ajitasyona kapalı, şiddeti körükleyecek kavramlardan uzak, sağduyuyu öne çıkaran bir dil, anlayış, siyasete ve medyaya hakim olmalıdır. Bu anlamda ırkçı, provokatif, dışlayıcı, ötekileştirici dil terkedilmeli, öfkeyi ve sertliği tırmandıran görsellerden ve söylemlerden titizlikle uzak durulmalıdır.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyor, Kobani'de IŞİD, Suriye'de Esed zulmünün son bulması ve mazlumlara sahip çıkılmasını destekliyoruz. Benzer şekilde ülkemizde terör ve şiddetin hakim kılınmasına dönük planları da milletimizin birliği ile bertaraf edeceğine yürekten inanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim