Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder, salgında sağlığımızı korunmak için almamız gereken bireysel önlemlerin önemine dikkat çekti.

Güder, “Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası, belki de hiç bu kadar önemli olmamıştır. Çünkü dünyada yaşanan pandemi süreci sağlığın en önemli, en değerli varlıklarımızdan birisi olduğunu hepimize göstermiştir” dedi. Kovid-19 pandemisinin 1 yılı aşkın bir süredir, kendimize, sağlığımıza daha da dikkat etmemiz gerektiğini, tedbiri, gayreti, mücadeleyi bizlere öğrettiğini ifade eden Güder, “Bu yaşamsal konuda sağlıkçılarımızın çalışmalarının yanı sıra Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu olarak sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaştırılmasına büyük önem vermekteyiz. Sağlıklı beslenmeden koruyucu önlemlere kadar hemşehrilerimizin her konuda doğru bilinçlendirilmesinin içinde bulunduğumuz zor zamanlarda daha da önem kazandığını biliyoruz. Unutmamalıyız ki,  sağlıklı olma gayreti aslında her birimiz için bir vatandaşlık sorumluluğudur ve bir toplumun mutluluğu, refahı, bireylerinin ruh, zihin ve beden sağlığı ile doğru orantılıdır” diye konuştu.

BASİT AMA ETKİLİ TEDBİRLER

Maske, mesafe ve hijyen kuralına uyarak ruhsal ve fiziksel açıdan bedenimize iyi bakmanın, sağlıklı beslenmenin birey olarak yapabileceklerin başında geldiğini belirten Güder, “Biz Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, Eskişehir Bisiklet Derneği ve Eskişehir Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. En değerli hazinemiz olan sağlığımızı korumak için birey olarak son derece basit ama etkili tedbirler alabiliriz. Özellikle bu dönemde evde basit hareketler yapmak, açık havada yürüyüşe çıkmak ya da bisiklet sürmek gibi hareketimizi arttıracak egzersizler ruhsal açıdan iyi hissetmemizi sağlayacak, hasta olma riskimizi de azaltacaktır” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNET…

Selma Güder, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta ülkemizin dört bir yanında insan hayatını her türlü menfaatin üzerinde tutarak büyük bir fedakârlıkla görevlerini yerine getiren, özellikle de Koronavirüs’le mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarımız olmak üzere insan sağlığı için çaba sarf eden, emek veren tüm kurum kuruluş ve hemşehrilerimizin 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası'nı kutluyor, pandemiyle mücadelede aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarımızı sonsuz rahmet ve minnetle anıyoruz. Umuyoruz ki gelecek yıl bugün, her şey şimdikinden çok daha farklı olur…”

Editör: TE Bilişim