Sağlık Sen Kadınlar Komisyonunda devir teslim töreni yapıldı. Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Kamer Demircan, görevi Sultan Torun’a devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Bugün burada Yeni dönem Kadın Komisyonu Başkanlığımızın devir teslim töreni toplanmış bulunmaktayız. Sağlık Sen Aile olarak gücümüzü üyemizden, üyemizden aldığımız gücü ise yine üyemizin mali ekonomik ve sosyal hakları için her platform hakkını arayan Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum hareketiyiz” dedi.

Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlar Komisyonu, temel insan hakları ilkelerine dayanan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, millet iradesine de milletin seçtiği idareye de saygı gösterilen, katılımcı demokrasinin yerleştiği, özgür birey ve sivil toplum örgütlerine gerçek anlamda var olma ve düşünce üretip teklifler sunma hak ve imkanlarının hayata geçirildiği, kimsenin ötekileştirilmediği, kadın çalışanlar başta olmak üzere ve tüm çalışanların insan olmanın onurunu her yönüyle yaşayabildiği, saygın iş ekseninde çalışma hayatında var olmalarının sağlandığı, demokratik sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak, her vatandaşın devlet imkanlarından eşit şekilde yararlandığı, laikliğin düşünce ve kanaat özgürlüğü ile din ve vicdan hüviyetinin gerçek anlamda teminatı haline getirildiği, medeniyet köklerimizde var olan değerleri idrak etmiş daha özgür, daha müreffeh bir Türkiye idealine ulaşmaya katkı sunmayı amacıyla oluşturulmuştur.”

“Ülkemizin en aktif Kadınlar Komisyonunu sahibiz” diyen Köksal, “Birçok farkındalık projeleri birçok hayatın birçok farklı kesimlerine Kadınlar komisyonumuz kucak açtı. Sevgi Evlerinde çocuklarımıza bisiklet kampanyası, tiyatro sinema gösterisi, oyuncak eğitici araç-gereç kampanyası, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kıyafet yardımı ve birçok sosyal sorumluluk projelerine imza attık. Bugüne kadar beraber yol yürüdüğüm Sayın Kamer Demircan’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve bundan sonra ki hayatında başarılar dilerim. Görevi devralan Sayın Sultan Torun’la da güzel işler farklı projeler yapacağımız inancıyla sözü Kamer Demircan’a bırakıyorum” dedi.

Görevi devreden Demircan, “Bu büyük ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum, komisyonumuzla çok güzel işlere imza attık. Başkanımız biraz önce bahsetti. Bizlere bu kutlu yolda destek olan başta Şube Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Görevi devrettiğim Sultan Hanıma bundan sonraki süreçte tüm desteğimi vereceğimi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu yeni başkanı Sultan Torun ise şunları söyledi: “Öncelikle bu kutlu görevi bana tevdi eden başta Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ederim. Eskişehir Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu vizyon ve misyon olarak sorumluluk sahibi bir oluşum ve bu oluşumun üyelerinin %60 kadın üyelerden oluştuğu ve toplumun tüm konularına ­kadın bakış açısıyla değer katmayı hedefliyorum. Çalışma hayatında kadınların ne zor şartlar altında çalıştığını ve bu bağlamda tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulma amacıyla tüm dinamikleri harekete geçirmeyi kendimize görev bileceğiz. Kadınlar toplumun tüm kurumlarında en üst düzeyde görev alabilir bu anlamda tüm kadınlar sözcüsü ve destekçisi olacağız.”

Editör: TE Bilişim