SAĞLIK SEN ŞUBE Başkanı  Hasan Hüseyin Köksal 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle br mesaj yayınladı. Köksal, "En uzun gece idi sabah olmuyor, gözlerde bir hüzün, neler oluyor hissi ile evleri ile vedalaşan helalleşen evinden çıkıyordu. Tarihin tozlu raflarına kazınacak insanlığın unutmayacağı ama siyasi iradenin yaşamamış sayacağı 15 Temmuz gecesine gidelim.

Şahsım 112 çalışanı olması sebebi ile Ankara’ya acil kodu ile civar illerden takviye ambulans talebi edilmesi Genelkurmay önünde asker ve polis çatışacak cümleleri bir daha unutulmayacak bir dönemdi.

Kara gecede çok geçmeden gözü dönmüş demokrasi cellatları, halk, sivil, çocuk, kadın demeden rast gele ateş ediyor masumları öldürüyordu. Yıllarca saygı duyulan üniformalı askerler kendi vatandaşını kendi polisini acımadan şehit ediyordu.

Sağlık çalışanlarından evde bile olanlar kendi iradesi ile devletimin yanındayım diyerek iş yerlerine koştular. Mermi ve bomba yağmasına rağmen kendi canlarını hiçe sayarak, ölümü göze olarak bir dakika ölüm korkusu akıllarına gelmeden vatanının milletinin yanında oldular.

Kara gece uzun, sanki sabah hiç olmayacak gibi idi. İnsanlar sokağa dökülmüş, devletinin hain darbe girişimine karşı dur diyor; sevinç narası atacak dış güçlerin bu kez başardık hevesi kursağında, ölümü yok sayan Aziz Millet sayesinde kalacaktı.

Hain darbe girişimine karşı Sağlık Sen ailesi olarak ilk dakikalarında üyelerimizi mesajla meydanlara davet ederek Valilik meydanına kurduğumuz demokrasi çadırı ile bütün STK’lara örnek olmuş, 26 gün boyunca meydanlardan ayrılmamış ve sahada kahramanlık örneği göstermiş grubun adı Sağlık Kahramanlarıdır.

15 Temmuz gecesinin en büyük şahidi Sağlık Kahramanlarıdır. Darbeye karşı direnen yaralı vatandaşlarımızı canı pahasına kurşunlar altında müdahele edip mücadele eden Sağlık Kahramanlarıdır.

15 Temmuz gecesi yaralı kurtarmaya giden ambulanslarda yaşanan trajediler, hastanelerde sağlık çalışanların kucağında cennete giden demokrasi şehitleri ve özelikle meydanlarda olan sağlık çalışanlarımız milletimiz ile beraber büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir.

O gün ne kadar cesur isek bugün de aynı bilinç ile teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuz’da kanımız ile kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin inancımızın sinsi stratejiler ile kaybedilmesine izin vermeyeceğiz. Yeni tuzaklara karşı bir, beraber ve uyanık olacağız.

Bizler bugün 15 Temmuz da nasıl Devletimizin Milletimizin yanında durdu ve ölümü göze aldı isek şimdi biyolojik dünya savaşlarının en büyük örneği Korona illetinde de müthiş bir mücadele örneği gösterdik ama nasıl 15 Temmuz’da unutuldu isek bu süreç geçti deyip yine unutulan Sağlık Kahramanları olduk.

Siyasi irade 15 Temmuz’dan ders çıkarıp, hatalarından arınıp, devlet ve millet bilinci olmayan tek kafa yapısı ile belli yerden icazet alan sistemlere asla izin vermemeli ve önceliği devlet, millet, ahlak, liyakat olan sağlam temeller üzerinde sistemler kurmalıdır.

15 Temmuz’u bizler unutmadık ama siyasi irade unutmuşa benziyor. İlk gece kimler yanında, kimler sokakta, kimler evet bu kez gitttiler sevinci yaşıyordu ayıramaz hale gelmişler. Ego, hırs, makamların verdiği siyasi güç gözleri bürümüş, doğru ile yanlışı göremez olmuş. Allah’ım bir daha yaşatmasın. Bir daha bu kara günler geri gelmesin.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor kendilerini şükran ve minnetlerimi sunuyorum."
 

Editör: TE Bilişim