Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman’ın iddialarına yanıt verdi.

Köksal, “Bazı basın yayın organlarında Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Şubesi Şube Başkanı Sayın Kararman’ın vizyon eksikliğinden dolayı Antalya İlinde gerçekleştirmiş olduğumuz İl Divan ve Teşkilat Eğitim Toplantımız için fütursuzca açıklamalarını okumuş bulunmaktayız” dedi.

Köksal, “Her geçen gün gelişen ve büyüyen Türkiye’de her yeni gün hem devletimiz, hem milletimiz hem de Sivil Toplum Kuruluşlarımız yeni vizyonlar ortaya koymakta iken kimi Türk Sağlık Sen gibi ideolojik düşünen gruplar eski Türkiye özleminin hayalini kurmaktadırlar. Memur Sen ve Memur Sen’e bağlı 11 hizmet kolu olarak Ülkenin ve milletinin her daim yanında olan ve yanında olacak olan Memur Sen ve Sağlık Sen hakkında fütursuzca ifadeleri kabul etmiyoruz. Sağlık Sen taraftır ama asla zülüm etmez, Sağlık Sen taraftır ama asla zalim olmaz, Sağlık Sen taraftır ama adaletlidir, Sağlık Sen taraftır ama doğrunun hakkın yanındadır” diye konuştu.

“İl Divanımız iki ay önce belirlenmiş, eğitim programı çerçevesinde taban ile tavanın sıkıntılarını gidermek için İldeki tüm idarecileri programımıza davet ettik” diyen Köksal, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “6 bin 900 çalışanın 4 bin 495’nin üyesi olduğu bir sendikanın düzenlemiş olduğu programa tabii ki de İdareciler katılabilir. Buradan programımıza teşrif eden ve etmeyen tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz. 2023 hatta 2071 vizyonlarının ortaya koyulduğu şu dönemde demokrasinin kılcal damarlarına da karar işlediği bu dönemde milletin reisi Cumhurbaşkanı, Partili Cumhurbaşkanı olmuş iken, Sağlık Bakanlarımız, Sağlık Bakanlığı Bürokratları Genel Merkezimce düzenlenen Büyük Türkiye buluşmalarına katılır iken İlimizde ki yöneticilerin programlarımıza katılması gayet normal. Kaldı ki Taban ile tavan buluşmalarını rutin olarak Sağlık Sen olarak her fırsat gerçekleştiriyoruz. Sahanın sıkıntılarını problemlerini birebir idarecilere sunuyoruz. Sendikacılığı olması gerektiği gibi yaptığımıza inancımız tamdır. Büyük Türkiye idealini anlamayanlar geçmişte kimi Sağlık Bakanları ve Bürokratlarının Resmi Makam araçlarındaki malum sendikaya ait üyelik koçanlarını anlatmasını bekliyoruz. Bizleri karalamaya çalışanlar geçmişte kendi yaptığı uygulamaları bugün bizlerin yaptığı düşüncesine kapılmaları da gayet normaldir.

Sağlık Sen olarak erdemliler hareketi diye çıktığımız bu yolda bildiğimiz yoldan şaşmayacağımızı ve üyelerimizin tüm sorunlarının çözülünceye kadar mücadele edeceğimizi buradan siz sayın basın mensupları aracılığı ile bir kez daha tekrarlamak isteriz.”

Editör: TE Bilişim